El Club de lectura intermedi de Nou Barris es consolida

CNL de Barcelona

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Dilluns passat va tenir lloc la sessió de gener del Club de lectura intermedi que la delegació condueix a la Biblioteca de Nou Barris. Des que el club va començar a l'octubre passat, ha anant fidelitzant un grup d'assistents que tenen l'oportunitat de comentar i conversar sobre les lectures pautades per a cada sessió.

Participants del club de lectura de la Biblioteca de Nou Barris.

En aquest mes de gener el llibre proposat era La Mennulara, de Simonetta Agnello Hornby, una siciliana nascuda el 1945, pertanyent a la petita aristocràcia de Palerm, que avui viu i treballa com a advocada al Regne Unit. L'obra ha estat traduïda a 19 idiomes i guardonada amb diversos premis.

La Mennulara és el retrat d'una dona humil que arriba a convertir-se en una figura poderosa en un univers rural força opressiu. Es tracta d'una novel·la coral: Mennulara, la protagonista, mor i es construeix l'obra a partir d'una sèrie de punts de vista, que són les fílies i les fòbies expressades pels seus veïns.

La història es desenvolupa a Sicília en els anys 60 del segle XX. És una història de ficció, però evoca paisatges, ambients i situacions que reflecteixen el context de la Sicília d'aquell moment. És la crònica d'una Itàlia rural on es barregen tradició i prejudicis, presentada amb una lleu trama policíaca.

La pròxima sessió del Club de lectura intermedi de Nou Barris serà dilluns 13 de febrer i s'hi comentarà L'Emperador, de Jordi Coca.

Vols compartir aquesta notícia?