Visitem el Museu Torre Balldovina

CNL L'Heura

Llengua i cultura

El dijous 17 de novembre, els alumnes del  Bàsic 1 vam visitar el Museu Torre Balldovina. Jordi Rovira, mestre de L'Heura i també historiador, ens va fer de guia. 

Ens vam trobar tots a la plaça Pau Casals i primer de tot ens va portar a veure les obres de restauració de les restes arqueològiques del Molí d'en Ribé, un molí fariner hidràulic de grans dimensions d'època medieval i moderna. Després vam entrar al museu, situat a la que fou la casa d'estiueig de la família de l'escriptor Josep M. de Sagarra,  i el primer que vam fer va ser  posar-nos dins de la torre Balldovina pròpiament dita, cosa que ens va impressionar. Es tracta d'una torre de defensa originària del segle XI, que avui dia està situada al bell mig del museu. 

Vam continuar la visita al primer pis, on vam poder esplaiar-nos amb la col·lecció sobre el món iber lligada al poblat ibèric del Puig Castellar. Seguidament, vam pujar al segon pis i vam gaudir de totes les explicacions, ara de caire més genèric,  sobre el patrimoni cultural i  natural de Santa Coloma de Gramenet.  Al final del recorregut, tots els alumnes vam valorar la visita molt positivament. 

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?