Sessió del club de lectura d'Alcanar sobre Artur Bladé i Desumvila

CNL de les Terres de l'Ebre

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

La Biblioteca Trinitari Fabregat, d'Alcanar, va acollir el 30 de novembre la tertúlia d'un club de lectura sobre el llibre de memòries Gent de la Ribera d'Ebre. Artesans, pagesos i rodaires, d'Artur Bladé i Desumvila, en el marc dels actes commemoratius del vintè aniversari de la mort d'aquest escriptor ebrenc.

La trobada del club de lectura d'Alcanar va comptar amb l'assistència de setze lectors de la població i amb la intervenció de Jordi Duran, director del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), qui va ser l'encarregat de parlar sobre els aspectes més destacats de la vida i l'obra de Bladé, i del contingut de Gent de la Ribera d'Ebre. Artesans, pagesos i rodaires.

El CNLTE ha participat en tres clubs, concretament a les biblioteques d'AlcanarDeltebre Ulldecona, comentant les obres bladerianes L'edat d'or i Gent de la Ribera d'Ebre. Artesans, pagesos i rodaires. L'assistència als clubs de lectura ha sigut de 34 persones: 8 a  Deltebre, 10 a Ulldecona i 16 a Alcanar.

L'organització dels clubs de lectura sobre Bladé i Desumvila va a càrrec d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre i la Central de Biblioteques de les Terres de l'Ebre del Departament de Cultura de la Generalitat, amb la col·laboració del CNLTE, l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE).

Artur Bladé i Desumvila (Benissanet, 1907-Barcelona, 2005) és l'escriptor més destacat de la comarca de la Ribera d'Ebre i un dels principals narradors de les Terres de l'Ebre. L'edat d'orés un llibre de memòries dels temps d'infantesa i de joventut de l'autor.

Vols compartir aquesta notícia?