Ramon Llull, protagonista de l’inici de les Trobades de Lectura Fàcil, a la Biblioteca Joan Oliva, de Vilanova i la Geltrú

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

El llibre Tant de gust de conèixer-lo, senyor Llull, de M. Carme Bernal i Carme Rubio, ha estat la lectura que ha iniciat les sessions de les Trobades de Lectura Fàcil en català, en què hi han participat alumnes dels cursos de català, aprenents del Voluntariat per la llengua i usuaris de la Biblioteca.

Aquest 2016 es commemora el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, l'autor més universal de la cultura catalana. Per aquest motiu, la primera sessió del programa de Trobades de Lectura Fàcil, que organitzen per quart any consecutiu la Biblioteca Joan Oliva i el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú, s'ha dedicat a conèixer millor qui va ser Llull, què va significar el seu pensament i com van influir els seus treballs en tots els àmbits del saber de la seva època, des de la filosofia i la teologia, fins al dret, la medicina, l'astronomia, la retòrica o la lògica. Al mateix temps, va produir una sòlida obra literària, que se situa just als inicis de la tradició literària catalana i que inclou títols emblemàtics com el Blaquerna -amb el Llibre d'amic e amat-, el Llibre de les bèsties o el Llibre del gentil.

Durant la trobada, el grup de lectors format per onze persones ha fet tertúlia i ha intercanviat opinions sobre el llibre amb què han conegut una mica millor la vida de Ramon Llull i el seu context històric, a partir de la guia que ha elaborat Fanny Guinart, conductora de la sessió. El grup també ha llegit un fragment del Llibre de les bèsties: una història d'animals molt divertida, plena d'intriga i d'acció. Al final de la sessió les persones participants s'han endut el llibre de la sessió següent: Un rellotge amb dues inicials, de Sílvia Llorente Briones. Es tracta d'un relat basat en la desaparició dels combatents durant la Guerra Civil. Aquesta sessió dedicada a la recuperació de la memòria històrica es farà el 13 de desembre, a les 5 de la tarda, a la Biblioteca Joan Oliva.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?