La professora Montse Palau parla d''El temps de les cireres' a Tarragona

CNL de Tarragona

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Els alumnes participen activament en la xerrada comentant el llibre de Montserrat Roig

La professora de literatura catalana de la Universitat Rovira i Virgili Montserrat Palau va fer, el 8 de novembre passat, una sessió sobre Montserrat Roig i la seva novel·la El temps de les cireres amb els alumnes de Suficiència i Intermedi del Servei de Català de Tarragona.

Foto de grup de Montse Palau amb els alumnes i professors.

Montserrat Palau va fer, en primer lloc, una exposició clara i amena de la vida i l'obra principal de Montserrat Roig (1946-1991), en què va destacar les seves facetes d'escriptora, periodista i femenista d'esquerres.

En la segona part de la sessió, la professora Palau va donar la veu als alumnes (de la professora Carme Miró), que havien llegit prèviament i treballat a classe El temps de les cireres, perquè donessin la seva opinió sobre el llibre. Els estudiants es van mostrar molt actius opinant sobre l'obra (sobre l'estil literari, la llengua, el caràcter autobiogràfic, el contingut social...), fent-ne comentaris o fent-ne preguntes directament a Montserrat Palau, la qual va donar algunes claus interpretatives que ajuden a entendre millor la novel·la i el context social i històric en què va ser escrita.

Després de dues hores de comentari, tant els alumnes com la professora Palau es van mostrar molt satisfets per una sessió molt profitosa i amena en tot moment.

Aquesta activitat s'inclou en l'homenatge a Montserrat Roig en el 25è aniversari del seu traspàs, coorganitzat pel CNL de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona, la DGPL, l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona i Òmnium Cultural Tarragonès.

SLC de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?