1a Jornada d'Acolliment Lingüístic de Santa Coloma de Gramenet

CNL L'Heura

Acolliment

El passat 1 de juliol es va fer al CNL L'Heura la primera trobada d'agents d'acolliment lingüístic de la ciutat, presidida per Diego Arroyo, tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

A banda del CNL L'Heura que convocava la trobada, hi van ser presents el CFA (Centre de Formació d'Adults) de Fondo, el CFA de Singuerlín, la Fundació Integramenet, el Centre d'Acolliment, els Serveis Educatius de la Generalitat, el Servei de Convivència de l'Ajuntament de Santa Coloma que inclou el CIAPE (Centre d'Informació i Atenció per a estrangers), la Xarxa de valors i el Servei de Mediació i Suport a les Comunitats de Veïns.

Els objectius de la jornada eren:

1. Establir contacte entre tots els agents que fan actuacions o presten serveis relacionats amb l'acolliment lingüístic a la ciutat.

2. Conèixer l'oferta formativa de català i les activitats de suport a la formació per a adults que s'ofereixen a la ciutat i compartir-la.

3. Conèixer experiències concretes entorn de l'acolliment lingüístic.

Les principals conclusions de la trobada van ser, d'una banda, el reconeixement de la tasca que de forma coordinada ja estem fent per afavorir la integració i la cohesió social a la ciutat; de l'altra, es van detectar dos col·lectius als quals encara no donem prou resposta: les persones sense alfabetitzar i les dones procedents de l'Índia i el Pakistan.

De cara al setembre hi ha haver el compromís de compartir informació sobre els serveis que cada organisme ofereix als ciutadans per poder derivar els usuaris sempre que sigui necessari. 

Vols compartir aquesta notícia?