Els Matins de TV3 reben Els Sabors del Món

CNL L'Heura

Arran de la 5a edició d'Els Sabors del Món, Fondo Comerç, el CNL L'Heura i el restaurant Shandong Canguan de Santa Coloma de Gramenet han participat a Els Matins de TV3.

Arran de la 5a edició d'Els Sabors del Món, Maria Teresa Castellví, presidenta de Fondo Comerç, Pilar López, directora del CNL L'Heura, i Elena Martín, dinamitzadora de l'acolliment lingüístic del col·lectiu xinès i professora del CNL L'Heura, han participat a Els Matins de TV3. La mostra de productes Els Sabors del Món ha afavorit que molts productes que han arribat des de lluny al barri del Fondo ja tinguin nom en català. I alhora ha contribuït a l'ús social del català i a la cohesió social. Des de fa dos anys, Ugo d'Ambrosio, de l'Institut de Botànica de la Universitat de Barcelona, elabora els continguts de les fitxes dels productes.

Zhang Qiang, alumne del curs de català de nivell inicial i propietari del restaurant Shandong Canguan (carrer Liszt, 45), ha portat al programa un plat molt popular a la Xina que es diu mapo tofu, que encara no té nom en català. Aquest plat s'elabora a partir d'una pasta feta amb mongetes xineses fermentades. A més, ha preparat una amanida amb l'enciam espàrrec, un dels productes que van ser normalitzats en la 1a edició d'Els Sabors del Món l'any 2012.

El centre de terminologia Termcat ha fet les propostes terminològiques sorgides a partir d'Els Sabors del Món i ha elaborat amb tots els termes un glossari que es pot consultar en línia: http://www.termcat.cat/es/Diccionaris_En_Linia/201/

Vols compartir aquesta notícia?