Celebració de la Festa dels Fanals (Any Nou xinès 2016)

CNL L'Heura

Llengua i cultura

El dissabte 20 de febrer vam celebrar la Festa dels Fanals a Santa Coloma de Gramenet. Durant aquest dia, la plaça de l'Ajuntament i la plaça del Rellotge van quedar guarnides amb una munió de fanals vermells, símbols de la felicitat i els bons auguris per al nou any.

La Festa dels Fanals, en xinès 元宵节Yuánxiāojié, serveix de cloenda al període festiu de l'Any Nou xinès i coincideix amb la primera lluna plena, el quinzè dia del calendari tradicional. Durant la jornada i especialment al vespre, hi ha espectacles de carrer a viles i ciutats. Al mateix temps, la gent menja els característics 元宵yuánxiāo, uns dolços rodons fets amb pasta d'arròs glutinós farcits de sèsam i altres ingredients.

A Santa Coloma vam poder gaudir de totes aquestes tradicions i també del gust dels yuánxiāo. Les activitats organitzades per a grans i petits van fusionar la cultura xinesa amb els costums locals. Una bonica cercavila, amb dansa del drac, arts marcials, balls populars xinesos, castellers i dimonis, va ser el preludi d'una vetllada d'espectacles. Si te'ls vas perdre, aquí trobaràsuna col·lecció de fotos que et transportaran a la celebració.

El CNL L'Heura va participar en la preparació d'aquest esdeveniment, l'esperit del qual té un significat molt especial per a nosaltres. Sempre compromesos amb la comunitat xinesa resident a Santa Coloma, organitzem activitats i cursos trimestrals de català inicial gratuïts per a estudiants d'origen xinès.

Els cursos s'imparteixen a la Biblioteca del Fondo, dimarts i dijous a la tarda, de 16 a 18 h, amb l'ajuda d'un dossier bilingüe i d'una professora que parla mandarí. El proper curs comença el dia 29 de març.  Aquí en tens les dades:

特为中国人开设的加泰兰语初级课程

上课时间:3月29日至6月14日

周二、周四,下午四点至六点

报名处:CNL L'Heura, rambla St. Sebastià街 98-100号五层

上课地点:Fondo图书馆, Massenet街 28-30号 一层

若想了解详情,请拨打普通话报名热线 607 187 12

Els nostres millors desitjos per a l'Any del Mico!     猴年大吉,万事顺心 !

                                                                         hóunián dàjí, wànshì shùnxīn

Vols compartir aquesta notícia?