Club de lectura de 'Pedra de tartera' amb motiu dels 30 anys de la seva publicació

CNL de Barcelona

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

'Pedra de tartera', de Maria Barbal, es comentarà el proper 10 de novembre al Club de lectura de la Biblioteca Gòtic - Andreu Nin de Ciutat Vella

Els participants en el Club de lectura de llengua catalana de Ciutat Vella que tindrà lloc el proper  10 de novembre a la Biblioteca Gòtic - Andreu, tindran l'oportunitat de comentar Pedra de tartera, de Maria Barbal, amb motiu del 30è aniversari de la seva publicació. L'escriptora, del Pallars, va passar la seva infantesa en aquesta comarca, fet que ha marcat la seva obra.

A Pedra de tartera, com en la resta dels primers llibres de Maria Barbal, l'autora fa una revisió de l'univers rural amb una mirada crítica. La Conxa, la protagonista del llibre, pedra entre les pedres, és una dona vital, rica en matisos, que va viure el drama de la Guerra Civil espanyola. La vida de la Conxa es veu fortament marcada pels esdeveniments històrics. El destí la durà del Pallars rural a la Barcelona urbana. Pedra de tartera és la història d'un desarrelament.

La novel·la és un dels textos més importants i reconeguts internacionalment de la literatura catalana contemporània. Se n'han fet adapatacions teatrals. Es va representar al Teatre Nacional de Catalunya l'any 2011.

Maria Barbal ha escrit també històries en contextos més urbans com Emma o En la pell de l'altre. A més, ha conreat la literatura infantil i és autora d'una obra de teatre. L'escriptora pallaresa ha rebut premis literaris de prestigi, com el Premi Nacional de Literatura Catalana de narrativa o el Premi Crítica Serra d'Or de novel·la. La seva obra ha estat traduïda a moltes llengües.

30 anys de Pedra de tartera

Durant tot aquest any  2015 es fan actes i es duen a terme iniciatives que, com aquest club de lectura, commemoren el  30è aniversari de la publicació de Pedra de tartera.

El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, juntament amb Biblioteques de Barcelona, organitza els Clubs de lectura de llengua catalana. Apunta-t'hi! La inscripció és gratuïta!

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?