Es presenta a Tarragona la campanya 'I tu, jugues en català?'

CNL de Tarragona

Oci i consum > I tu, jugues en català?

Roda de premsa amb Ivana Martínez, consellera de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona

La campanya I tu, jugues en català? s'ha presentat avui oficialment a l'Ajuntament de Tarragona en una roda de premsa amb Ivana Martínez, consellera de Joventut, i Rosa M. Ibarz, directora del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona.

Durant la roda de premsa, Ivana Martínez, consellera de Joventut, Centres Cívics, Cooperació i Espais Públics, s'ha felicitat per la implicació de l'Ajuntament de Tarragona en la campanya i ha destacat la importància de promoure els jocs i joguets en català.

Per la seva banda, Rosa M. Ibarz ha remarcat que el nombre d'establiments adherits a la campanya pertanyents a l'àmbit territorial del CNL de Tarragona és enguany de 30 (dels quals un total de 7 es localitzen a la ciutat de Tarragona), mentre que l'any passat (primer any que es va fer la campanya a nivell de tot Catalunya) va ser de 24. Pel que fa al conjunt de Catalunya, de moment enguay la xifra d'establiments adherits és de 377, un 40% superior a la del 2013.

Igualment, Ibarz ha destacat que s'ha fet difusió de la campanya en els centres civícs i ludoteques municipals, a la Biblioteca Pública de Tarragona, a la Biblioteca Municipal de Torreforta i al Casal Cívic de Campclar, i que se'n farà al Parc Infantil de Nadal de Tarragona.

Finalment, la directora del CNL de Tarragona ha posat de manifest la voluntat d'eixamplar en properes campanyes el nombre d'establiments de venda de jocs i joguets en català adherits a aquesta campanya.

Actualment es comercialitzen prop de 1.500 joguines en català, nombre que representa aproximadament un 10% del total de les joguines que hi ha al mercat, una xifra que els comerços enquestats pel Consorci per a la Normalització Lingüística (durant la campanya del 2013) consideren molt limitada.

Vols compartir aquesta notícia?