El club de lectura fàcil de Montornès del Vallès engega els motors per al curs 2014-2015

CNL del Vallès Oriental

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

El club s'inicia amb un llibre sobre el 1714 amb motiu del tricentenari

Aquest any el club de lectura fàcil de Montornès arriba a la seva quarta edició

L'Oficina de Català i la Biblioteca de Montornès volen donar un impuls a la lectura en català al municipi i alhora fomentar l'ús social de la llengua catalana, per aquest motiu aquest curs tornen a posar en marxa conjuntament un club de lectura fàcil en català. Enguany en la seva quarta edició.

Un club d'aquestes característiques el formen persones interessades a llegir i comentar literatura escrita en català amb l'objectiu de millorar la comprensió lectora i l'expressió oral. Les trobades es desenvolupen de manera distesa, com una tertúlia, i tenen lloc un cop al mes a la sala d'actes de la Biblioteca amb el guiatge de la tècnica de català de l'Oficina de Montornès. Aquest és un club obert a tota la població i per formar-ne part només cal adreçar-se a la Biblioteca de Montornès i inscriure's gratuïtament.

Aquest curs els llibres que s'han triat com a lectures alternen els títols que són pròpiament de lectura fàcil amb els que són llibres de caràcter juvenil, també fàcils o adaptats, i que malgrat tenir la qualificació de juvenils, poden ser interessants per al públic adult. El primer llibre d'aquest curs ens porta al 1714: Cicatrius del 1714 d'Andreu Martín, premi ciutat de Badalona 2013.  

La llista de llibres previstos és la següent, tot i que algun dels títols podria canviar en funció de la disponibilitat dels lots de llibres: 

  • 30 d'octubre: Cicatrius de 1714, d'Andreu Martín.
  • 20  de novembre: La tempesta, D'Arturo Padilla. (en relació amb el dia contra la violència domèstica )
  • 27 de novembre.- Club especial Paco Candel, dins les festes de Sant Sadurní (hora i lloc per determinar). Any Paco Candel. 50 anys de la publicació de Els altres catalans
  • 19 de desembre: L'arbre de les històries, d'Eulàlia Canal.
  • 29 de gener: Marina, de Carlos Ruiz Zafón.
  • 26 de febrer: La crida del bosc, de Jack London
  • 26 de març: La veritable confessió, de Charlotte Doyle, AVI
  • 30 d'abril: Jerusalem, Froilà Alexandre Galindo.
  • 28 de maig: L'anticlub, Angel Burgas

Esperem que enguany el club sigui tot un èxit augmenti el nombre de lectors i lectores en català. 

Oficina de Català de Montornès. Reyes Barragán

Vols compartir aquesta notícia?