En marxa 2 clubs de lectura entre l’alumnat del Servei de Català de Mollet

CNL del Vallès Oriental

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

La Biblioteca Can Mulà de Mollet i el Servei Local de Català han posat en marxa dos clubs de lectura entre l’alumnat del curs de català per a adults dels nivells bàsic 3 i elemental 3.

Els llibres proposats són Doctor Jekyll i Mr. Hyde i La volta al món en vuitanta dies.

Doctor Jekyll i Mr. Hyde  narra el perillós experiment científic que un dia decideix fer un prestigiós i honorable metge de Londres, el Dr. Jekyll. Les terribles conseqüències d’aquest experiment són inimaginables. A través dels diferents personatges, el lector descobrirà què va passar realment. En aquesta obra, l’autor planteja la lluita entre el bé i el mal que es dóna en l’ésser humà. Es tracta d’una novel.la sensacionalista i atractiva que mai no ha deixat indiferent ningú.

La volta al món en 80 dies relata les aventures del cavaller anglès Phileas Fogg, que, acompanyat del seu criat Passepartout, vol demostrar a la societat de la seva època (1872) que es pot recórrer la superfície de la Terra en només 80 dies. Durant el viatge, ha de lluitar no tan sols contra tot tipus d’obstacles (accidents geològics i geogràfics, dificultats culturals i de locomoció…), sinó també contra un inspector de policia que el confon amb un lladre i, sobretot, contra el pas de les hores.

Els clubs de lectura tenen com a finalitat fomentar la lectura en català així com millorar-ne la comprensió lectora i l’expressió oral. La tria dels llibres està basada en materials i obres especialment adaptades a aquests nivells.

Els participants de l’activitat parlaran d’un llibre seleccionat a classe, que hauran llegit a casa individualment. A la tertúlia es fomentarà l’ús oral del català, alhora que els participants podran millorar el seu nivell de comprensió lectora. L'objectiu final és fer perdre la por a llegir en català i fer que l’alumnat s'interessi per llegir.

Vols compartir aquesta notícia?