L'escriptor Joan-Lluís Lluís participa en el Taller de lectura i conversa en català de l'OC de Roses

CNL de Girona

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Avui divendres, 14 de març, els membres del Taller de lectura i conversa de l'OC de Roses han comptat amb un convidat de luxe: l'escriptor Joan-Lluís Lluís.

L’escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís ha participat a la sessió d’avui del II Taller de lectura i conversa. Fem-la petar amb un llibre, activitat conduïda per la Mercè Fages i la Montse Sastre, dues persones voluntàries vinculades al programa Voluntariat per la llengua.

L’objectiu d’aquest taller és facilitar les eines i les orientacions adequades per tal que les persones inscrites, motivades per la lectura, amb hàbits de lectura i interès per la llengua, s'iniciïn en la lectura en llengua catalana i consolidin l’aprenentatge d’aquesta llengua: aprendre català llegint i parlant.

I així és com es va entrar en contacte amb Joan-Lluís Lluís: llegint les cròniques setmanals que publica al setmanari Presència, “A cremallengües”, i obrint diàleg entre els participants a partir de cadascun d’aquells articles.

I, avui, les persones que han assistit al taller han pogut comentar l’article de la setmana, “Manuel Valls, patriota del segle XIX”, directament amb el seu autor. A més de parlar de la salut de la llengua catalana a la Catalunya Nord i de les llengües minoritzades, també s’ha reflexionat al voltant del procés d’escriure i dels temes que motiven l’autor a elaborar un article setmanalment. Els alumnes i els aprenents han fet preguntes i aportacions diverses al diàleg. Ha posat el punt final a la sessió d'avui un esmorzar amb coca i garnatxa de l'Empordà.

L’Oficina de Català de Roses participa i impulsa el projecte en el marc de les seves activitats orientades a reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana a través de la lectura.

Oficina de Català de Roses

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?