EnRaonem a Canovelles: "Sóc feliç quan vinc aquí"

CNL del Vallès Oriental

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Aquesta frase, que ens va emocionar a totes, va ser la resposta d'una de les participants de l'EnRaonem d'aquest mes a la pregunta: "Què et fa feliç?"

Les altres respostes també diuen molt d'aquest grup de dones sàvies que veu la vida amb serenor i amb molta alegria:
"No cal esperar la felicitat de coses grosses, perquè, a la vida, de coses grosses bones en passen molt poques. Hem de gaudir de les petites"
"Si tens els sentits oberts, anant pel carrer t'ho passes molt bé!"
"Cada dia has de fer alguna cosa per tu!"
"Cantant i escrivint!"
I com que totes les participants són àvies, un dels més grans motius de felicitat és estar amb la família i especialment amb els néts.
També es van donar consells per no caure en la tristesa que porta, de vegades, la solitud: "Lleva't d'hora, dutxa't cada dia, muda't una mica i surt al carrer!"
Aquest mes el text per reflexionar que els havíem donat eren frases sobre la felicitat de Sartre, Coelho, Tolstoi, Sèneca, Herman Hesse i Epicur. Totes van agradar i de totes en vam dir coses, però ens vam identificar especialment amb la definició de felicitat d'un nen de cinc anys: "La felicitat és parlar, riure i fer petons". Vam parlar de la psicologia positiva i vam acabar llegint el poema de Pere Quart "Tirallonga de monosíl·labs" que enumera el poc (i el molt!) que cal per ser feliç.

Cristina Puig

Vols compartir aquesta notícia?