V Trobada Gastronòmica de VxL de Badalona i Sant Adrià

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua

Voluntaris, aprenents i alumnes es troben al CC Can Cabanyes de Badalona per assaborir plats elaborats per ells mateixos.

Una nova trobada per gaudir d'una agradable estona plegats: de la conversa amena, de les experiències comunes, dels petons i abraçades, dels retrobaments, i dels sabors excel·lents d'uns plats preparats o aportats pels mateixos participants i assistents.

La V Trobada Gastronòmica del VxL de Badalona i Sant Adrià, amb una cinquantena de persones assistents, es va celebrar al Centre Cívic Can Cabanyes, local municipal on s'imperteixen cursos de català durant tot l'any.

L'activitat es va completar amb la presentació del llibre Origen Tambakunda, per part de la seva autora Mariona Masferrer, escriptora i voluntària per la llengua de Sant Cugat. El llibre narra la història d'en Samba, un noi senegalès que va arribar a la península amb pastera i que actualment és estudiant universitari a Barcelona. Els seus origens humils, la crueltat dels primers anys de vida, els sentiments de soledat i abandonament, contrasten amb la fortalesa que en Samba té i transmet des del primer moment: el nen inquiet, intrèpid, llest que supera totes les contrarietats gràcies al seu esperit de superació. 

Per poder escriure el llibre, la Mariona i en Samba, es van fer parella lingüística i, trobada rere trobada, van anar teixint la complicitat necessària per arribar a confeccionar-lo.

Enguany, com a novetat, per celebrar els 10 anys del Voluntariat per la Llengua es va organitzar el concurs El pastís dels 10 anys del VxL. Les guanyadores van ser dues aprenentes, la Chistine Baucells (França) que va guanyar el premi al pastís amb millor sabor amb els  Macarons i la Lyda Arakelyan (Armènia) que va guanyar el premi al pastís amb millor disseny amb el Pastís de flors.

Durant la trobada es van recollir les receptes dels plats que es van degustar per poder confeccionar el cinquè Receptari que, com anys anteriors, explica pas a pas la preparació de cadascun del plats presentats. 

En la foto que adjuntem es pot apreciar el bon ambient regnant entre voluntaris, aprenents i alumnes dels cursos de català que també hi van assistir (Intermedi 1 amb la seva professora Montse Planas i Grup de conversa amb la seva professora Rosa López).

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?