25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 28 de juny de 2019

  El Vendrell acull una nova edició del MuseuCat, Talleret de mots

  El MuseuCat, Talleret de mots pels museus del Vendrell és una activitat del CNL de Tarragona a través de l'Oficina de Català del Vendrell i l'Ajuntament del Vendrell que ha durat tot el curs 2018-2019.

  El passat dijous 27 de juny va concloure una nova edició del MuseuCat, Talleret de mots, una iniciativa del CNL de Tarragona i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell que ha implicat, per segon any consecutiu, als alumnes de català en una experiència lúdica i cultural amb la llengua com a eix central.

  Concretament, el carnet de concursant donava l'oportunitat als alumnes dels cursos de català i als participants del Voluntariat per la Llengua de visitar, de manera gratuïta i acompanyats, els sis museus de la vila i la sala d'exposicions.

  Ara bé, el MuseuCat no ha estat només una activitat de coneixement de l'entorn. Ha estat també un concurs literari: després de cada visita els participants rebien una "paraula màgica". N'havien d'aconseguir sis i escriure un relat breu (o gravar un audiorelat, en el cas dels alumnes dels cursos bàsics i elementals) en què hi sortissin totes. 

  Durant la festa de cloenda dels cursos de català de l'Oficina de Català del Vendrell es van donar a conèixer els guanyadors, que van ser Jéssica Castanyeda (nivell Bàsic), Rosa M. Olmo (nivell Intermedi) i Pelayo Cuesta (nivell de Suficiència). Tots ells es van endur un lot de llibres i de regals diversos.

  Els museus participants en el MuseuCat han estat: el Museu Deu, la Fundació Apel·les Fenosa, la Casa Nadiua de Pau Casals, el Museu Pau Casals, la Casa Museu Àngel Guimerà, la Casa del Portal del Pardo.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter