25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 3 de juny de 2019

  El CPNL celebra el Dia Internacional del Joc

  El passat dimarts 28 de maig va ser el Dia Internacional del Joc, i el Consorci ho va celebrar amb desenes d'activitats als centres de normalització lingüística de tot el país. D'aquesta manera, molts alumnes van poder tenir l'oportunitat de jugar en català amb els seus companys, ja fos per aprendre aspectes relacionats amb la llengua, per conèixer altres vessants de la cultura catalana com per, simplement, gaudir una estona amb els seus companys.

  Així, per exemple, a Corbera de Llobregat l'alumnat de l'Oficina de Català del municipi van dedicar una sessió del curs a la joguina i el joc en català, durant la qual els alumnes del curs Bàsic 3 van jugar al joc "Fes memòria!" Per la seva banda, els alumnes del curs Suficiència 3 van elaborar un text on han expressat les seves vivències i sentiment amb relació al joc i les joguines i la van portar a l'aula per mostrar-les durant la lectura.

  També els alumnes de Bàsic 3 van ser els protagonistes de la jornada en l'Oficina de Català de Sant Celoni, jugant a "Endevina què et passa", en què cada alumne havia de resoldre, a partir dels consells i indicacions de la resta de companys,  què li passava, és a dir, quina era la situació més o menys compromesa que vivia i que duia enganxada en un paper a l'esquena.

  Pel que fa a la ciutat de Barcelona, diverses delegacions van celebrar la diada, com la de Ciutat Vella, de l'Eixample, la de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, la d'Horta-Guinardó, i la de Sant Andreu. A totes les actuacions es va destacar la importància del joc, com per exemple a la delegació de Sants-Montjuïc i Les Corts, que va unir els alumnes de Bàsic 1 amb els d'Elemental 2 per compartir una bateria de jocs senzills. L'activitat va resultar molt engrescadora no només pel contingut lúdic sinó també per la relació que es va crear entre tots dos grups, que ben aviat van formar vincles més enllà dels jocs proposats atès que, en molts casos, compartien lloc d'origen o experiències personals.     

  També l'Oficina de Català de la Garriga va organitzar una sessió especial per al 28 de maig: els alumnes de Bàsic 3 van treballar el llibre "Un, dos, tres, pica paret!" de Josep Mª Allué, on hi ha un recull de jocs tradicionals (l'anell picapedrell, paraules encadenades, el cistell, l'assassí, l'espardanyeta, el penjat), alguns dels quals els alumnes van explicar i practicar entre els companys. La segona part de classe fou per entrar a la xarxa i conèixer la pàgina de "I tu, jugues en català?" i axí veure el ventall d'activitats que hi ha penjades a internet a fi de jugar individualment o en grup.

  Moltes altres oficines de català van celebrar el Dia Internacional del Joc amb activitats especials, com la de Sant Just Desvern, el CNL de Badalona i Sant Adrià o el CNL de Terrassa i Rubí. Podeu veure'n totes les actuacions a l'agenda del CPNL.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter