25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Àmbit de Formació i Foment - Dijous, 7 de mar de 2019

  Primeres activitats de l’Any Brossa en el CPNL

  El Consorci per a la Normalització Lingüística inicia l'any commemoratiu amb les primeres activitats dedicades a Joan Brossa.

  Després d'un 2018 dedicat a Pompeu Fabra, el Consorci per a la Normalització Lingüística es prepara per omplir el 2019 d'activitats commemoratives dedicades al poeta Joan Brossa (nascut ara fa 100 anys), que enguany centrarà l'activitat literària del país per rememorar la seva obra i figura. Concretament, el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona ja ha donat el tret de sortida amb les primeres activitats.

  D'una banda, les delegacions de Sants-Montjuïc i les Corts han treballat l'obra de Joan Brossa a classe i el resultat han estat uns murals amb poemes i objectes visuals més destacats. D'altra banda, la delegació d'Horta-Guinardó també s'hi vol sumar i per això li ha dedicat el seu racó literari amb informació i mostres de la poesia de Brossa.

  Durant les següents setmanes es donaran a conèixer més activitats dels CNL per commemorar el centenari del naixement d'una figura inclassificable i de difícil definició, que traspassava el límit dels gèneres i disciplines per oferir una obra total amb una mirada personal i inconfusible del món.

  Sobre l'Any Brossa

  Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) fou un poeta en majúscules que entenia la creació poètica com quelcom que anava més enllà de qualsevol convencionalisme. La poesia era per a Brossa una eina al servei de la comunicació, sense divisió de gèneres, oberta, transversal, polièdrica. De forma autodidacta, va beure de la tradició literària del país i es va nodrir de les tendències creatives europees per tal de crear un llenguatge, un univers propi, que el converteix en un dels màxims representants de la segona avantguarda catalana. 
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter