25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura
← Tornar al llistat de novetats

Destaquem

 • Divendres, 1 d'agost de 2014

  Matthew Tree i Paco Candel

  L'escriptor anglès és el personatge escollit aquest mes d'agost per parlar sobre la migració.

  Matthew Tree veu el procés de la migració com una cosa del tot positiva per l'experiència que ha tingut a Londres. Ha vist com Anglaterra, un país monocultural i avorrit a finals dels anys 50, es convertia en un fet culturalment i socialment molt més interessant gràcies a la immigració. Pel que fa a Candel i la seva visió de la migració, el que considera interessant dels seus llibres socials és que va actuar com un observador sense prejudicis i amb una mirada transparent que per a Tree  és un model a seguir.

  Des de la seva experiència migratòria, des d'Anglaterra fins a Catalunya, Matthew Tree ens explica que aquest fet ha estat un punt d'inflexió en la seva vida que li ha canviat el seu punt de vista sobre moltes coses. Ha estat gràcies a l'experiència catalana que ha començat a apreciar molt més les diferències que hi ha entre les persones.

  Finalment, sobre el lema de Candel: "Catalunya, un sol poble", l'escriptor anglès  considera aquesta frase clau a l'experiència catalana, és el que fa que aquest racó d'Europa sigui únic perquè Candel va entendre que podem tenir la nostra identitat i, al mateix temps, fer-la inclusiva.

  El Consorci  ha participat en la coordinació del projecte Paco Candel: Catalunya un sol poble, juntament amb la Fundació Paco Candel, el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d'Ensenyament i el Departament de Cultura per divulgar la figura de Paco Candel i les seves aportacions sobre el fet migratori.

  El projecte del CPNL per participar al programa Paco Candel. Catalunya un sol poble es fa efectiu a través de la difusió dels materials del projecte conjunt, entre els quals trobem diferents materials didàctics, l'organització de conferències, una exposició digital, un fulletó del projecte i, per últim, aquests vídeos de persones que, d'alguna manera, han tingut contacte amb la figura de Paco Candel i que parlen del fet migratori.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter