25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura

Literatura

Lectura

(...) el que han d'aprendre sobretot els nostres alumnes és a llegir i escriure, és a dir, a expressar-se de manera correcta, crítica, sincera i original, i a saber buscar informació i a integrar-la en les estructures vitals. (Emili Teixidor. La lectura i la vida)

Fomentar la lectura i incrementar la competència lectora dels individus d’una societat incrementa també la seva capacitat constructiva i crítica, a més del nivell de felicitat. És una competència que fa més autònoma les persones i, per tant, més lliures.

Ser capaç de participar activament en les tasques diàries de la societat en què vivim fa que establim un vincle de pertinença amb aquesta societat, el fet de ser capaç d’aportar coneixement mitjançant la lectura dels diversos textos de la nostra societat, fa que construïm conjuntament aquesta societat.

Llegir per gaudir, llegir per interpretar, llegir per reflexionar, llegir per cercar, llegir per aprendre, llegir per decidir...

Fomentar la competència lectora permet que els individus d’una comunitat puguin participar de manera activa en el desenvolupament de la comunitat i, per tant, puguin crear, criticar, transformar i fer viva la societat. Llegir ens permet comprendre, per tant és una competència necessària per poder transformar el saber en coneixement.

Ens proposem com a objectius d’aquest programa, fomentar la lectura entre l’alumnat i les persones implicades en el projecte del VxL, fer que incrementin la seva competència lectora i que trobin resposta a les diverses mirades lectores, com la de llegir per gaudir, la de llegir per cercar informació, la de llegir per establir la comunicació necessària... és a dir, la de formar part de la societat.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter