25 anys fent bategar el català

Centres


Llengua i cultura

Cinema

La Generalitat crea una aplicació amb tota l'oferta de cine català

"Cinema CAT" està disponible a Google Play i Apple Store i les seves dades s'actualitzen diàriament

La Conselleria de Cultura de la Generalitat ha creat 'Cinema CAT', una aplicació desenvolupada a partir de dades obertes del portal de cine en català del departament liderat per Ferran Mascarell. Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, aquesta aplicació ofereix informació sobre les pel·lícules que estan a lacartellera en català, tant si són en versió original doblades o subtitulades, i permet veure a quins cines s'exhibeixen i també fer recerques.

"Cinema CAT" està disponible a Google Play i Apple Store, les seves dades s'actualitzen diàriament i s'emmarca en la política de difusió del cine català de la Generalitat, que també ha creat el compte @cat_cine.

---------------------------------------------------------------------------------------------

CANAL+ subtitularà en català les 11 sèries i 100 pel·lícules de més èxit del 2014, gràcies a un acord amb el Departament de Cultura

L'objectiu d'aquest acord és incrementar l'oferta i el consum de cinema subtitulat en català.Dijous, 29 de maig, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director de Continguts de CANAL+, Àlex Martínez Roig, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, van presentar l'acord entre el Departament de Cultura i CANAL+ pel qual més de 100 estrenes de cinema i 11 sèries de ficció d'aquesta temporada es podran veure en versió original subtitulades en català.

Entre les estrenes que s'oferiran subtitulades en català, destaquen The Croods, Elysium, Grown Ups 2, World War Z, The Normal Heart, Snowpiercer, The Lone Ranger, The Wolverine, Gravity, Despicable me 2, Wreck-It Ralph o Man of Steel.

Les sèries que es podran veure amb subtítols en català seran Game of Thrones (T4), Masters of Sex (T2), True Blood (T7), The Leftovers (T1), Mad Men (T7), Utopia (T2), Ray Donovan (T2), The Newsroom (T3), Boardwalk Empire (T5), Orange is the New Black (T2) i Silicon Valley (T1).

Tots aquests continguts representen més de 250 hores de cinema subtitulat en català, que es podran veure d'abril a desembre de 2014. Els productes subtitulats estaran disponibles per als clients de CANAL+ (satèl·lit) i de Yomvi (vídeo sota demanda) de Catalunya i de la resta de l'Estat espanyol.

El conseller Mascarell va expressar la seva satisfacció per l'acord "perquè està fet des del principi de la normalitat", mentre que el director de Continguts de CANAL+, Àlex Martínez Roig, explicava que amb l'acord "facilitem al màxim el servei als clients. En aquest moments hi ha 14 milions de clients potencials en l'àmbit de la llengua catalana, a Catalunya, al País Valencià i les Illes Balears".

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

El Departament de Cultura recull tota la programació de cinema en català en un nou web

El Departament de Cultura ha obert un nou portal de cinema en català que permet consultar tota l’oferta disponible, tant pel que fa a producció pròpia en llengua catalana com a pel·lícules doblades i subtitulades. A més de destacar les darreres pel·lícules estrenades, permet accedir a la programació tant per pel·lícules com per cinemes, localitats o comarques.

http://www.gencat.cat/llengua/cinema 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nou cercador de pel·lícules del CINC per triar pel·lícula per al cap de setmana

El Cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) arriba en aquesta nova edició a 35 municipis. S'han programat 300 sessions de pel·lícules en català, que es podran veure fins al desembre. Per poder triar quin film es vol veure, o quins es projecten a prop de casa, es pot fer servir el nou cercador: http://gencat.cat/llengua/cinc/cercador/cinc.html

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

El Consorci per a la Normalització Lingüística participa activament en la difusió del cinema en català. Diverses poblacions dels nostres Centres projecten pel·licules del cicle CINC (sessions de cinema infantil en català) i en d'altres s'organitzen activitats dedicades a la cinematografia en català.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter