25 anys fent bategar el català

Centres


Consultoria lingüística
El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix als seus clients el servei de consultoria en matèria de llengua i política lingüística.

Entrenament (coaching) lingüístic 

L'entrenament (o coaching) lingüístic consisteix en un assessorament personalitzat, professional i eficaç, de caràcter temporal, que té per finalitat aconseguir potenciar la capacitat comunicativa de la persona usuària.

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua (VxL) a l'empresa facilita que totes les persones que tenen coneixements bàsics de català oral (aprenents) el puguin practicar amb companys i companyes de feina, o amb persones externes que parlen habitualment en català (voluntaris). L'empresa acorda amb el CPNL la millor manera de dur a terme aquest programa de parelles lingüístiques, en què voluntari i aprenent es troben per parlar en català del que volen a l'hora i el lloc que els va bé.

Des del 2017, hi ha la possibilitat de fer les converses a través de videoconferència  (VxL virtual), per tal que puguin també participar-hi persones amb horaris canviants, que han de viatjar molt o que per qualsevol altre motiu no poden fer les trobades de manera presencial.

Assessorament legal

El CPNL assessora les empreses respecte de la normativa lingüística vigent. 

Assessorament en selecció de personal 

El CPNL assessora les empreses respecte del nivell de català del seu personal o del que vulgui incorporar. A través de l'administració de proves de nivell, el Consorci determina si el perfil lingüístic dels treballadors s'adiu amb les necessitats del lloc de treball.  

Sessions formatives

Sessions per garantir els drets lingüístics dels clients 

Aquests tallers s'adrecen al personal de l'empresa per ajudar-los a oferir un servei més personalitzat i de més qualitat als clients a partir del respecte de la tria de llengua de cada persona. Durada: 2 h  

Sessions de llenguatge no sexista 

En aquestes sessions es presenten maneres d'evitar un text discriminatori en l'àmbit de gènere, i s'exemplifiquen les fórmules que poden ser útils per evitar la utilització de formes sexistes i estereotipades. Durada: 2 h 

Sessions de recursos lingüístics a la xarxa

Internet posa a l'abast de tothom un bon nombre de recursos per resoldre dubtes lingüístics i millorar els textos. "Recursos lingüístics a la xarxa" són unes sessions presencials que, a partir del treball en casos pràctics, permeten conèixer i aplicar algunes de les eines disponibles a Internet per incorporar el català en les comunicacions escrites i orals de les empreses. Durada: 2 h 

Per a més informació contacteu amb nosaltresConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes