1. Jo soc aquell que va matar Franco

  Un personatge, un barceloní qualsevol, afirma que va matar Franco, un ésser tan protegit, tan sobrevalorat com fou el dictador espanyol.

  El protagonista, l'Agustí Vilamat, mostra com de mica en mica, la seva incultura es va transformant quan comença a treballar com a corrector lingüístic fins arribar a estimar la llengua, les paraules i el diccionari Pompeu Fabra.

  La novel·la transcorre a finals de la Guerra Civil espanyola, els patiments que ha de viure el protagonista es contraposen a l'èxit d'aconseguir el que molts estaven desitjant fer, matar Franco.

  Joan-Lluís Lluís

  Novel·la

 2. Portes endins

  En alguna ocasió hem ensopegat amb l'amor, l'odi, el maltractament, la mort, la descoberta de la felicitat, la solitud... Aquest recull d'històries pretenen reflectir vivències que en algun moment o altre hom ha pogut experimentar.

  L'escriptora Carme Ballús, mitjançant un llenguatge planer mostra una sèrie de relats que sorprenen per com expliquen el que qualsevol ésser pot viure en el transcurs de la seva vida.

  Carme Ballús

  Relat breu

 3. Radiografia d'una noia amb tatuatge

  La novel·la ens explica com una nit de passió acaba amb un crim i, tot i que el principal sospitós nega els fets, les proves el condemnen. El cas es tanca, però la xicota de l'acusat, la Carla,  no es resigna i creu en la innocència de la seva parella. Ella se'n sent responsable perquè aquella nit fatídica no era amb ell. La noia creu que hi ha peces que no encaixen. Mentre tot sembla ensorrar-se al seu voltant, ella iniciarà una investigació per descobrir el veritable assassí.

  Jordi Sierra Fabra

  Novel·la

 4. La llista dels meus desitjos

  Aquesta novel·la ens explica la història de la Jo, que té la sort, o la desgràcia, que li toquin 18 milions d'euros a la loteria. La Jo haurà de decidir què fer amb la seva vida i què és allò que de debò importa. 

  Gregoire Delacourt

  Novel·la

 5. El secret

   El secret, de F.J Segovia, un llibre adaptat segons les directius de Lectura Fàcil que ens explica una història familiar, un retorbament i les confessions que es produeixen. L'Ernest es retroba amb la seva mare i els seus germans després de molt de temps i vol descobrir per què el seu pare, l'Ernest Noguerol Villalba, l'home més ric de la comarca, els va abandonar 30 anys enrere.

  Francisco José Segovia Ramos

  Novel·la

 6. Set dies al llac

  Set dies al llac, de Núria Martí, ens explica la història d'una noia atrapada entre dues passions, entre dos homes diferents: un anglès alt, fort i una mica fatxenda, i un català petit i més aviat introvertit. Amb quin es quedarà? La història s'esdevé a l'estany de Banyoles, un mes de gener, durant els entrenaments de l'equip de rem de la Universitat de Cambridge. L'Ondina haurà de triar entre en Patrick i en Jordi

  Núria Martí

  Novel·la

 7. Mentre hi hagi llum

  Explica l'aventura viscuda per una expedició catalana al Nanga Parbat de 8125 m el 1997.

  Els cinc alpinistes van fer el cim, però no tots van tornar. Amb aquest llibre vivim amb ells la seva experiència, les sensacions, l'amistat, el patiment.

  Sallent, Eduard

  Novel·la

 8. Confidències d'una reina

  Peronella d'Aragó, casada als catorze anys amb Ramon Berenguer IV, un home endurit per les batalles i vint anys més gran que ella, descobrirà l'amor al costat d'un trobador, Guillem de Vila-rasa. Instal·lada a Vila Maior, també descobrirà el poder de l'amistat amb la seva dama, la Loreto, però no quedarà allunyada de les intrigues entre nobles pròpies de l'època.

  Teresa Sagrera

  Novel·la

 9. L'abadia del diable

  L'abadia del diable  és un thriller divertit i intel·ligent que atrapa des del principi, i inclou una paròdia del gènere  policíac i les novel·les històriques. 

  Maria de Blancaflor, abadessa del Monestir de Cobricel, apareix assassinada dins la seva cel·la. La porta de la cel·la s'ha hagut de forçar, ja que estava tancada per dins amb la clau al pany, i la finestra és una estreta obertura per la qual és impossible que passi una persona, cosa que fa pensar en una intervenció diabòlica.

  Joana de Vilacans, inspectora provincial de l'Orde de les Justinianes, i la seva jove ajudant, Sor Agnès de Vellorient, hauran de treure'n l'entrellat.  Al llarg de la investigació aniran aflorant tot un seguit d'interessos obscurs, lluites polítiques i enveges a dins de la comunitat femenina.

  Josep M. Morreres

  Novel·la

 10. Somriures de Bombai

  L'any 2003, en Jaume Sanllorente és un jove periodista amb una vida d'èxit a Barcelona. Un bon dia, una agència de viatges el convenç perquè vagi de vacances a l'Índia. El viatge al país de les vaques sagrades li produeix un gran impacte, sobretot per la pobresa punyent que contempla als seus carrers.
  Això el fa a prendre consciència del món on viu i l'empeny a pensar que pot fer alguna cosa per canviar-lo. Després de saber que un petit orfenat a Bombai és a punt de tancar les portes i que els seus quaranta infants tornaran als prostíbuls de la ciutat, en Jaume pren una decisió que canviarà la seva vida

  Jaume Sanllorente

  Biografia