Expressions i frases fetes en diferents llengües al Dia Internacional de la Llengua Materna de Montcada

Activitats complementàries > Activitats culturals

L'edició del 2022 del Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) a Montcada i Reixac es dedicarà a difondre expressions i frases fetes en diverses llengües que es parlen al municipi.

Durant la segona quinzena de febrer es podran veure a botigues i equipaments del municipi cartells amb expressions i frases fetes en català, castellà, castellà de Colòmbia, gallec, mandingaàrab, amazic, italià, llombard i llengua de signes catalana (LSC).

Aquestes expressions han estat fruit d’un procés participatiu obert a la ciutadania entre els mesos d’octubre i novembre a partir d’un formulari web. La intenció és que totes les expressions recollides es puguin veure i consultar al web de l’Ajuntament a partir del 21 de febrer.

L’acte central del DILM serà la xerrada Un món de llengües a càrrec de Llenguaferits que tindrà lloc el dilluns 21 de febrer a les 17.30 h a la sala polivalent de la Biblioteca Elisenda de Montcada. Està emmarcada dins de les activitats de l’Aula d’Extensió Universitària i comptarà amb traducció simultània en llengua de signes catalana.

Els centres educatius del municipi també col·laboren en la commemoració a partir de propostes didàctiques sobre diversitat lingüística i un concurs sobre frases fetes il·lustrades.

L'objectiu del DILM és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural i ressaltar la importància de les llengües transmeses de mares a infants, les llengües maternes, com a patrimoni cultural i identitari i el valor del català com a llengua comuna i d'integració social. Un grup de treball format per diferents departaments municipals, el Departament d'Educació de la Generalitat i el Servei Local de Català (Consorci per a la Normalització Lingüística) organitza des del 2018 activitats a Montcada i Reixac amb motiu del DILM.

Totes les publicacions sobre el Dia de la Llengua Materna 2022 es difondran a les xarxes socials amb les etiquetes #llenguamaternamontcada i #DILM2022.

Sala polivalent de la Biblioteca Elisenda de Montcada. C/ Tarragona, 32
Montcada i Reixac

A les 17.30 h

Vols compartir aquest acte?