Presentació del Voluntariat a Montmeló a l'exposició d'Estiueig de proximitat'

Voluntariat per la llengua > Nova edició

Montmeló és un poble on hi ha un alt percentatge de migració d’Espanya, són montmelonins i montmelonines que han vingut d’arreu de la Península i s’hi van establir per la proximitat a Barcelona, per l’oferta de feina, pel clima… Aquests arguments són els mateixos que una part de la burgesia barcelonina van tenir per triar Montmeló i fer-se la casa d’estiueig.

Montmeló de fet va ser una de les destinacions més populars per anar a passar les llargues temporades d'estiu. La seva situació, propera a Barcelona, l'existència de l'estació de ferrocarril i els seus paratges naturals van ser triats per estiuejats de diferents classes socials. I és per això que tindrà un apartat específic en aquesta exposició, que a més es podrà complementar amb la recent ruta inaugurada pels carrers del municipi anomenada "L'estiueig de Carmanyola", el primer punt de la qual es troba a la porta principal del mateix Museu Municipal de Montmeló. Ambdues coses fruit de la col·laboració entre Museu Municipal, el Centre d'Estudis de Montmeló i l'Arxiu Municipal.

Els aprenents i voluntaris lingüístics es trobaran per seguir l’exposició, comentar-la i entendre com un poble tan petit  i senzill té tantes cases senyorials.

Plaça de Joan Miró, s/n
Montmeló

A les 19:00 h.

Vols compartir aquest acte?