El documental "El retorn" en català a Llorenç del Penedès

Oci i consum > Cinema en català > Difusió cinema en català

Projecció presencial. Sinopsi. La complexitat de la situació de les dones que es van unir a Estat Islàmic des de països occidentals és enorme, perquè la realitat amb què es van trobar no era la que esperaven; i, a més, ara tenen uns fills que no entraven dins dels seus plans en el seu horitzó de lluita.

Però no només és una situació complicada per a elles, perquè els països d'on provenien han de perdre una decisió difícil també: acceptar-ne el retorn o acceptar només el retorn dels seus fills, tal com ja s'ha plantejat. El dubte sobre la sinceritat del seu penediment posa damunt de la taula una opció (la separació de mares i fills) molt difícil d'acceptar des de molts punts de vista.

Les històries d'aquestes dones permeten a Alba Sotorra reflexionar sobre temes com la llibertat, la igualtat i la identitat des d'una perspectiva de gènere, que és el seu punt de vista habitual a l'hora de produir documentals. Situant-los en escenaris amb conflictes polítics o socials complexos (països com Síria, Afganistan, Bòsnia, Guatemala, Cuba o Qatar, entre d'altres, han estat teló de fons de produccions seves), aconsegueix mostrar visions contraposades en temes molt controvertits.

Entrada: 5 euros

El Centre (c/ Abat Escarré, 19)
Llorenç del Penedès

A les 19.00 h

Enllaços relacionats

Vols compartir aquest acte?