Exposició "Teresa Juvé. La llibertat conscient" a Manresa

Llengua i cultura > Commemoracions literàries

Enguany es commemora l'Any Teresa Juvé; una pedagoga i escriptora sàvia i compromesa que durant tota la seva trajectòria vital ha lluitat en qualsevol context advers per la llibertat i la dignitat humanes, no tan sols en l'àmbit personal i pràctic, sinó també en el teòric i creatiu. Cal remarcar també la seva obra literària, que va des de novel·les ambientades a la Catalunya de finals del segle XVI fins a un llibre autobiogràfic.

El CNL Montserrat se suma a aquesta commemoració i acollirà l'exposició itinerant "Teresa Juvé. La llibertat conscient", que recorrerà diversos punts de Catalunya per donar a conèixer la vida i l'obra d'aquesta pedagoga i escriptora.

Toni Terrades és el comissari de l'Any Teresa Juvé i el creador de l'exposició, produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta exposició de petit format està organitzada a partir dels apartats següents: "De Madrid a Barcelona", "Exili i resistència", "Amor, pedagogia i compromís polític", "Literatura i humanisme" i "Llegat vital".

CNL Montserrat. Passeig Pere III, 68
Manresa

Vols compartir aquest acte?