Taller de poesia, joc i memòria poètica

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

A càrrec de Josep M. Verge, voluntari i mestre.

Com serà el taller?

La persona que conduirà el taller, fent anar la imaginació i amb una mica de bon humor, jugarà a presentar-se a si mateix, no parlant com fem habitualment, sinó recitant i dient versos.

Recitant poemes i dient refranys, embarbussaments, jocs de paraules, etc, anirà explicant qui és, què fa, què li agradaria ser i fer, què pensa, com se sent, què creu...

Anirà dient i, al mateix temps, anirà convidant els participants al taller a expressar-se i escriure algun poema, entre d'altres sorpreses.

Amb poemes de: Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Pere Quart, Joan Brossa, Fernando Pessoa, Gianni Rodari, Miquel Desclot, Joana Raspall, Pere Martí i Bertran, Wislawa Szymborska, Josep Carner, Maria Mercè Marçal, Tahar Ben Jelloun, Rupi Kaur…

Què és la poesia?
Poesia és joc, música, conte, màgia…
Poesia és paraula en estat pur…
És una porta oberta a la imaginació, a les sensacions, a la creació i a la fantasia…

Per a què és necessària?
La poesia és necessària per eixamplar la vida, per comprendre millor la realitat o per fugir-ne, per entonar un càntic o aixecar un clamor, per nodrir-nos de bellesa.
La poesia és necessària per expressar o, més ben dit, per apuntar allò que no pot ser dit, explicat, traduït en paraules: el misteri de la realitat, de la qual nosaltres mateixos som part.

Inscripcions. Cal enviar un correu amb el nom, cognoms i l'adreça electrònica de la persona interessada a la bústia del VxL de l'Alt Penedès: vxl.altpenedes(ELIMINAR)@cpnl.cat o del Garraf: vxl.garraf(ELIMINAR)@cpnl.cat, abans del 18 de maig.

Ho organitza: CNL de l'Alt Penedès i el Garraf (SC de Vilafranca i l'Alt Penedès).

Activitat virtual
Vilafranca del Penedès

A les 18.00 h

Vols compartir aquest acte?