Concurs i campanya “A l’abril, cada paraula val per mil”

Sensibilització > Concursos

Un any més, el CNL Montserrat organitza la campanya “A l'abril cada paraula val per mil”, una activitat per fomentar l'ús i el coneixement la llengua catalana d'una manera lúdica i a través de la complicitat del sector comercial. Enguany la campanya està dedicada a paraules que es fan servir poc, ja que la pèrdua d'aquests mots aboca la llengua a un empobriment progressiu.

Amb l'objectiu de revifar-los, diferents botigues de Manresa exposaran cartells amb paraules genuïnes relacionades amb el sector comercial. Principalment es podran veure als establiments de les associacions de comerciants que s'han sumat, un any més, a aquesta iniciativa de promoció de la llengua: les associacions de comerciants del carrer Àngel Guimerà, Sobrerroca, plaça Major i voltants, carrer Urgell, carrer Nou, carretera de Vic, la UBIC i Forn de Cabrianes.

També s'engega un concurs, que enguany consisteix a aparellar les 28 paraules que apareixen en els cartells. Es podran arribar a fer 14 parelles de paraules. El concurs començarà el 19 d'abril i s'allargarà fins al dia 30.

Consulteu-ne les bases aquíAnimeu-vos a participar-hi i cerqueu les parelles de mots que trobareu als comerços a partir del 15 d'abril.

La campanya ha estat dissenyada pel CNL d'Osona i hi col·labora el Departament de Cultura de la Catalunya Central.

Manresa

Vols compartir aquest acte?