Inici de la campanya “A l’abril, cada paraula val per mil”

Sensibilització > Concursos

Cartell de la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil" 2021

Aquest 2021 el CNL d'Osona vol recuperar 15 mots que es comencen a oblidar

Durant tot el mes d'abril s'exposaran a molts comerços d'Osona els cartells de la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil". L'objectiu d'aquesta actuació és posar la llengua a l'aparador de les botigues de Vic, Manlleu, Torelló, Centelles i també de molts altres pobles que s'han sumat a la iniciativa com Tona, Folgueroles, Sant Vicenç de Torelló, Cantonigròs, Seva, Masies de Voltregà, Roda de Ter, Taradell i d'altres.

Aquest any el contingut de la campanya seran 15 parelles de sinònims, tenint en compte que una de les paraules de cada parella serà un mot que comença a oblidar-se. D'aquesta manera s'acompleix un altre dels objectius de la campanya: sensibilitzar els ciutadans de la riquesa lingüística i posar en valor el coneixement de paraules que ja no usem gaire o poc i que, en canvi, eren d'ús habitual en les generacions més grans.

Igualment, els cartells de la campanya tindran una presència a les xarxes del CNL d'Osona amb l’etiqueta #alabril21, a Facebook, Twitter i Instagram, xarxes en les quals cada dia es publicarà un cartell, des del mateix dia 1 d'abril. També se'n publicarà un cada dia al nostre blog Ets i uts (categoria "A l'abril, cada paraula val per mil").

Lligat a aquesta campanya, es fa el concurs corresponent, en el qual es tracta d'aparellar les 15 paraules sinònimes que contenen els 30 cartells. Es pot participar en el concurs emplenant el formulari corresponent que trobareu al blog A l'abril cada paraula val per mil, a partir del 12 d'abril. A banda d'emplenar el formulari també podeu descarregar-vos i imprimir-vos la butlleta del concurs i portar-la a les bústies habilitades del CNL d'Osona, de la Biblioteca de Manlleu o de la Biblioteca de Torelló. 

Podeu consultar tota la informació de la campanya i les bases del concurs al mateix blog. Animeu-vos a participar-hi i cerqueu les parelles de mots que trobareu als comerços a partir del 6 d'abril.

En aquesta campanya hi col·laboren el Departament de Cultura de la Catalunya Central i el Consell Comarcal d’Osona.

c/ del Pla de Balenyà, 30-32
Osona

Vols compartir aquest acte?