El Servei Local de Català participa en el nou programa Cerdanyola Més Que Lletres

Llengua i cultura > Foment de la lectura > DMP, Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

L’Ajuntament de Cerdanyola ha preparat un mes d’activitats de promoció de la literatura que comença pel Dia Mundial de la Poesia i s’allarga fins a la Diada de Sant Jordi. S’organitzaran una vintena d'activitats que s’integren dins el nou programa cultural Més Que Lletres i que s'adapten a la normativa sanitària del moment.

El tret de sortida serà la commemoració del Dia Mundial de la Poesia, dedicat enguany al poeta Joan Margarit, sobre el qual s’ha preparat l’acció Asseu-te amb la poesia, que consisteix a folrar els bancs de granit dels carrers de Sant Martí i Sant Ramon amb els seus poemes d’elements arquitectònics. Aquesta activitat es farà del 19 de març al 26 d'abril.

El Cafè amb lletres del mes de març també està dedicat a la poesia: Juana Dolores Romero Casanova presentarà el poemari Bijuteria, guanyador de la 56a edició del premi Amadeu Oller. Com ja és habitual, aquesta activitat es podrà seguir en directe a través del compte d’Instagram de l’Ajuntament.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, el Servei Local de Català també farà difusió d'un joc interactiu sobre el poeta Josep Carner a les aules virtuals dels cursos de català i a escoles, instituts i entitats de la ciutat.

El 23 d’abril, diada de Sant Jordi, es portarà a terme la tradicional Marató de Lectura, que aquest any arriba a la vintena edició. Per celebrar l'efemèride, enguany s’homenatgen moltes de les autores i autors que han protagonitzat altres edicions. Una altra activitat destacada serà la 2a Trobada de Tales Trucks, caravanes de contes que s’aturaran a la pista d’hoquei de darrere de la Biblioteca Central.

El Servei Local de Català, en col·laboració amb els serveis de Cultura i de Promoció Econòmica, ha preparat l’activitat Aparadors literaris: del 10 d’abril al 10 de maig, diverses frases decoraran els aparadors de les botigues de la ciutat.

 

Cerdanyola del Vallès

Vols compartir aquest acte?