Penjada de cartells a Montmeló per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Difusió > Jornades

Al llarg de la història la invisibilitat de la dona és un fet indiscutible, malgrat que hagi estat el pa de paller a qualsevol casa. A mida que el paper de la dona ha agafat més pes un cop comença a sortir al carrer i a treballar per portar un sou a casa, tampoc ha ajudat a veure que és ella qui fa tots els papers de l'auca: fer dinars, endreçar la casa, portar endavant els fills, cobrir totes les despeses possibles...

La idea d'un dia internacional de la dona va sorgir a finals del segle XIX, però van ser diferents esdeveniments al segle XX els que van derivar en la commemoració que coneixem avui. Un d'aquests, potser el més simbòlic però no l'únic, es va produir el 25 de març del 1911, quan al voltant de 149 persones, la majoria dones, van morir en l'incendi de la fàbrica Triangle Shirtwaist de Nova York. Un parell d'anys abans, però, el 28 de febrer del 1909, més de 15.000 dones van sortir al carrer per reivindicar salaris millors, reducció de la jornada laboral i el dret al vot.

I és que les dones van guanyant el seu espai personal, professional i cultural per ser més visible en aquest segle XXI. Per això, des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, durant aquests dies, es fa una penjada de cartells pels carrers del poble en què es recull diferents valors de la dona, els avenços, les idees, les propostes, invents i evolució que des del segle passat s'està duent a terme.

La vida va passant al nostre costat sense fixar-nos que la dona és qui va construint el trajecte, potser és hora que ens ho mirem tot plegat amb uns altres ulls.

c. Major i c. Diputació
Montmeló

Enllaços relacionats

Vols compartir aquest acte?