Xerrada Terminologia i coneixement: tot un món per descobrir /, Mollet del Vallès

Assessorament lingüístic > Sessions formatives

Autor: Alexas, Fotos Pixabay

Hospital de Mollet, l'Ajuntament i el Servei Local de Català de Mollet (CPNL) organitzen, conjuntament amb el Centre de Terminologia de la llengua catalana (TERMCAT), la setena xerrada sobre terminologia catalana amb el títol Terminologia i coneixement: tot un món per descobrir, a càrrec de M. Antònia Julià Berruezo, terminòloga i cap de projectes de l'àmbit biomèdic del TERMCAT.

L'acte es farà el dimarts 25 de febrer, a l'Auditori de l'Hospital de Mollet (ronda dels Pinetons, 8, Mollet del Vallès), en dues franges horàries: a les 9.30 h i a les 11.30 h. L'acte és obert a tothom.

Aquestes xerrades es van iniciar l'any 2013, arran de l'acord d'adhesió al Voluntariat per la llengua de l'Hospital de Mollet, amb la col·laboració del Centre de Terminologia de la llengua catalana, amb la voluntat d'apropar els recursos que ofereix el web del TERMCAT, sobretot a l'alumnat de batxillerat dels centres de la ciutat, per donar eines útils en els treballs de recerca, per exemple, però també per als docents i per al públic en general, ja que moltes vegades no sabem treure prou profit dels recursos que la xarxa ens proporciona. Aproximadament uns 800 alumnes han assistit en aquestes xerrades i hi han participat activament.

Des de 2017, el TERMCAT fa arribar als centres docents participants activitats prèvies per treballar i proposa que l'alumnat sigui creador de termes. Tot un repte! 

Xerrades que s'han fet:

2013: La terminologia en català té bona salut?

2015: La terminologia de les ciències de la salut, en primer terme

2016: La terminologia de la salut: noms no tan rars per a malalties no tan rares

2017: Què en sabeu dels termes de ciència?

2018: Terminologia i ciència: la unió fa la força

2019: La terminologia: un punt de trobada amb la ciència?

Recordeu que podeu venir tant a la sessió de les 9.30 h com a la de les 11.30 h. Encara que la xerrada s'hagi enfocat al públic jove, us assegurem que tots hi aprenem coses noves. Us hi esperem!

Hospital de Mollet
Mollet del Vallès

A les 09.30 h

Enllaços relacionats

Vols compartir aquest acte?