25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dijous, 21 de febrer de 2019

Celebracions

Mural col·lectiu del Dia Internacional de la Llengua Materna

CNL Montserrat (passeig Pere III, 68)
Manresa

Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, que se celebrarà el 21 de febrer, els alumnes dels cursos de català confeccionaran un mural a partir de les paraules que més els agraden en la seva llengua materna. Escriuran, en una cartolina, la seva paraula preferida en la seva llengua materna i la traducció al català.

La commemoració, aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla, una dels idiomes nacionals de Pakistan. 

Tal com destaca la UNESCO a la seva web, la diversitat lingüística cada vegada es troba més amenaçada, amb un major nombre de llengües que desapareixen. De fet, cada dues setmanes desapareix una llengua, emportant-se amb la seva mort tot un patrimoni cultural i intel·lectual. És per això que aquest tipus de commemoracions són més necessàries que mai.

 

Mural col·lectiu del Dia Internacional de la Llengua Materna

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter