25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Des del dimarts, 11 de desembre de 2018 a les 10:00 fins al dimecres, 12 de desembre de 2018

Presentació de llibres

Marcel Fité als cursos de català de Sants i de les Corts

Delegació de les Corts el dia 11 i Delegació de Sants el dia 12
Barcelona

L'escriptor Marcel Fité, nascut a Coll de Nargó, però santsenc per adopció, col·laborarà amb el CNL de Barcelona per parlar-nos de les seves obres. El proper dia 11 es trobarà amb els alumnes a la seu de la delegació de les Corts i el 12 a la delegació de Sants. Les dues trobades seran a les 10 h amb alumnes de la professora Rosa Morte.

Una de les novel·les que els alumnes han llegit i que comentaran a classe és Un seient a la llotja. El llibre és la història d'una persona que troba un cadàver al carrer i li pren de la butxaca una entrada per anar a veure un partit del FC Barcelona. Es fa passar per ell i a partir d'aquest fet se succeeixen una sèrie d'accions misterioses i intrigants. 

Escacs d'amor i de mort és la darrera novel·la de Fité, ambientada en espais emblemàtics de Sants i d'Hostafrancs com la plaça Herenni, el mercat d'Hostafrancs o el carrer de Sants i Creu Coberta.  L'obra tracta de la investigació d'uns crims molt misteriosos que passen a l'Eixample. Tres personatges, dos dels quals viuen a Sants, són els encarregats d'esbrinar-los. Aquests crims s'han de resoldre amb urgència perquè hi ha eleccions autonòmiques i volen els resultats immediatament. Darrere de la trama hi ha moltes més coses, ja que tota novel·la policíaca sempre hi ha encriptats un seguit de missatges. Escacs d'amor i de mort té tots els elements per ser un bon exemple de novel·la negra feta en català.

Enllaços relacionats
Marcel Fité als cursos de català de Sants i de les Corts

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter