Edicions anteriors 

Núm. 17   Octubre de 2013

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
Moure's i millorar
Tot es mou. L'entorn no és estàtic i les dinàmiques que tenim al voltant ens empenyen a moure fitxa.

A la realitat virtual d'Internet, el català hi té un protagonisme molt superior al del món físic, organitzat per les dinàmiques que hem heretat. Perquè al món virtual els individus hi tenen un accés directe i perquè els fenòmens són en temps real.

Ara és també el moment de les aliances. D'empreses que col·laboren en la promoció del coneixement del català de les persones nouvingudes, per exemple.

Per això, volem aliar-nos amb els que feu un pas endavant per millorar l'ús del català al vostre negoci, en la vostra imatge a Internet o en l'atenció dels vostres clients.


Recursos per a la comunicació escrita
Aplicació per conèixer eines tecnològiques en català

Si sou usuaris de les noves teconologies, us podeu descarregar al vostre mòbil Android una interessant aplicació que recull els principals blogs i fonts de notícies d'actualitat sobre tecnologia en català.

L'aplicació Tecnologia en Català ha aparegut recentment i es pot descarregar gratuïtament a Goggle Play.Més informació
Calcular el preu de l'hora d'un autònom
Servei en línia multilingüe

La dissenyadora gràfica Laura López ha creat una calculadora en línia que serveix per conèixer el preu de l’hora d’un autònom a Catalunya.


Aquesta eina està enfocada a dissenyadors gràfics, dissenyadors web, programadors, traductors, community managers... L'aplicació està disponible en quatre llengües: català, gallec, basc i castellà.Recursos per a la comunicació oral
Demana-ho, en català també
Campanya de promoció de l'atenció oral en català

El Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú està treballant en una nova campanya de promoció de l'ús oral del català en les relacions comercials.

 

En la campanya "Demana-ho, en català també" hi participaran els establiments comercials col·laboradors del Voluntariat per la llengua i consisteix a preparar el personal que fa atenció al públic perquè continuïn usant el català amb els aprenents d'aquesta llengua.Més informació
Mou-te en català!
Campanya de promoció del català en l'àmbit esportiu

“Mou-te en català!” és un pla de foment de l’ús del català impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i la Secretaria General de l’Esport, amb la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística.

 

Aquest pla té com a objectius principals fer créixer la presència de la llengua catalana en les entitats i en els centres esportius i fomentar-ne el coneixement i l’ús entre els professionals i els esportistes.Més informació
Bones pràctiques
Taller Les postres del país
Col·laboració d'un establiment amb els cursos de català

El 18 de juny una trentena d'alumnes dels cursos de català de la delegació de Ciutat Vella del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona van participar en el taller Les postres del país que va impartir el flequer i pastisser Albert Iglésias.

 

Aquesta activitat va permetre la participació d’un establiment col·laborador del programa Voluntariat per la llengua en un taller adreçat a alumnes dels cursos per donar-los l’oportunitat de posar en pràctica els coneixements treballats a l’aula.Més informació
Sessió de comunicació a l'empresa
Adreçada a comerciants, hotelers i restauradors

El Servei Comarcal de Català de l'Alt Empordà va participar al juny en la jornada 'La importància de la comunicació a les empreses', organitzada pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà i PIMEC.

 

La col·laboració del servei comarcal es va centrar en la presentació de recursos i serveis lingüístics útils per a la comunicació en l'àmbit dels negocis.Més informació
Notícies de llengua
El català en xifres
Dades actualitzades sobre la projecció del català

La Generalitat de Catalunya ofereix al web de Llengua catalana una sèrie de dades per mostrar el coneixement, l'ús i la presència del català en diferents àmbits.

 

Recentment, a més a més, s'ha difós un vídeo que fa explícit l'avenç del coneixement i l'ús del català. El català, llengua per a tothom vol ser una mirada en clau jove i positiva sobre el català com a llengua competitiva i de futur.

 Més informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó
SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax 93 811 58 22

CONTACTE
penedesgarraf@cpnl.cat
© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura