Edicions anteriors 

Núm. 15   Setembre de 2013

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
Editorial
Un cop acabades les vacances és hora de pensar en el nou curs que és a punt de començar.

Les nostres oficines es van omplint de consultes d’horaris, de preus... I un any més som al vostre costat amb el compromís de donar-vos una atenció personalitzada i mirar d’atendre totes les necessitats amb els recursos de què disposem.

Amb la intenció de conèixer quines són les vostres inquietuds i així poder millorar la nostra oferta,  hem creat un formulari web on podeu fer-nos arribar les vostres  necessitats formatives. I perquè des de casa pugueu consultar els horaris i els cursos que es fan a cada població, disposeu del nou cercador de cursos

Ja sabeu, a més, que per a qualsevol consulta, ens trobareu a les nostres oficines. Podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic, el telèfon o bé presencialment, a més de Facebook i  Twitter.

Bon inici de curs!
Coses d'ara
Matrícula als cursos de català per a adults 2013-14
Enguany es faran cursos de nivell D a Cerdanyola i a Montcada

Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat
Setembre de 2013

La matrícula preferent als cursos de català per a persones adultes de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat tindrà lloc els dies 16 i 17 de setembre de 10 a 13 h i de 16.30 a 19.30 h.

Són preferents les persones que han estat alumnes de qualsevol de les poblacions del CNL Vallès Occidental 3 a partir del curs 2011-12 i també els participants i les persones vinculades al programa Voluntariat per la llengua.

La matrícula general es farà els dies 18 i 19 de setembre també de 10 a 13 h i de 16.30 a 19.30 h.
 
A Sant Cugat, el dia 18 de setembre es faran les inscripcions als cursos orals (nivell bàsic i elemental) i el dia 19 als cursos de nivell intermedi i suficiència.
 
La matrícula per als cursos de nivell superior (D) s'allargarà fins a final de setembre. Recordeu que per inscriure-s'hi cal tenir el certificat de nivell de suficiència (C) del Consorci per a la Normalització Lingüística o de la Direcció General de Política Lingüística. Les persones que tinguin el certificat expedit per altres institucions, han de fer una prova prèvia.


Informació sobre llibres de curs

CNL Vallès Occidental 3
Setembre de 2013

Ara ja podeu consultar al web els llibres que necessiteu per seguir els cursos. A més us recordem que també disposeu d'un apartat de material complemetari per als alumnes on trobareu models de proves oficials i recursos en línia per reforçar aspectes de llengua. 

A més, des d'aquest estiu podeu fer servir el nou cercador que us permetrà consultar l'oferta de cursos de tot Catalunya per nivells, modalitat i poblacions.Coses de tothom
Aprendre una llengua, conèixer una cultura

CNL Vallès Occidental 3
Tardor de 2013

Un dels objectius del Consorci per a la Normalització Lingüística és difondre la cultura catalana a més a més de la llengua, perquè llengua i cultura són conceptes inseparables. I per cultura no només entenem tradicions i costums, sinó els recursos culturals de proximitat disponibles als nostres municipis.

Per aquesta raó des dels serveis de català organitzem visites a les biblioteques locals per a alumnes nouvinguts, sortides al teatre, presentacions d'entitats locals, rutes guiades, etc.

Durant aquest trimestre podreu conèixer la Colla de geganters i grallers de Barberà, la varietat de bolets de tardor de l'entorn natural de Montcada de la mà de l'entitat ACER, fer una visita guiada al Born, celebrar amb els companys la Castanyada o jugar als tradicionals quintos de Nadal que organitzen diferents entitats vallesanes. 

Seguiu amb atenció les informacions a l'aula o a l'agenda web.Clubs de lectura: promovem la lectura i la conversa en català

CNL Vallès Occidental 3
Tardor de 2013

Una de les activitats que darrerament s'estan consolidant entre els nostres alumnes són els clubs de lectura en català, que permeten fomentar la lectura en català i també la conversa.

A vegades n'organitzem amb la col·laboració de les biblioteques, ens afegim als que s'organitzen a les nostres poblacions, comptem amb l'assistència dels escriptors o senzillament en parlem a l'aula.

D'entrada, a Cerdanyola continuarem convidant-vos a participar al cicle Cafè amb lletres i a Barberà i a Badia estem acabant de concretar sessions de club de lectura amb les biblioteques.

A Montcada ja us podem avançar que en farem un de lectura fàcil sobre el Diari d'Anna Frank, conduït pel voluntari Ramon Rafi; i el 4 de desembre, a les 10 h, Nadia Ghulam, coautora de El secret del meu turbant, en guiarà un altre a la Biblioteca Elisenda de Montcada.

 Coses del Voluntariat
10 anys de Voluntariat per la llengua

Museu d'Art de Cerdanyola (Can Domènech)
Divendres 18 d'octubre, a les 18.30 h

El programa Voluntariat per la llengua del CNL Vallès Occidental 3 (Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat) celebrarà el desè aniversari el divendres 18 d'octubre. La jornada tindrà lloc al Museu d'Art de Cerdanyola (Can Domènech), de 18.30 a 21 h.

Amb motiu de la celebració dels 10 anys del programa Voluntariat per la llengua, al llarg de tot l'any s'estan fent actes de reconeixement arreu de Catalunya. Al nostre Centre hem organitzat una jornada que tindrà com a eix principal el reconeixement a totes les persones voluntàries i aprenentescomerços i entitats col·laboradores que han participat i donat suport al programa des de l'any 2003.  

La jornada, que serà de 18.30 h a 21 h, s'estructurarà en dues parts. D'una banda, hi intervindran entitats i associacions del nostre territori que treballen per fomentar l'ús del català. Ens explicaran què fan i quina és la seva manera de promoure l'ús social de la llengua catalana.

De l'altra, es farà un reconeixement explícit a totes les persones que han col·laborat amb nosaltres des que el programa va començar a dur-se a terme a les nostres poblacions, així com també a tots els comerços i les entitats que dia a dia vetllen per la bona salut del català i faciliten que accions tan quotidianes com anar a comprar o participar activament a les activitats d'una entitat, es pugui fer en català.

L'acte s'acabarà amb una demostració de ball de bastons i una copa de cava per a tothom. Noves presentacions de parelles lingüístiques a la tardor

CNL Vallès Occidental 3
Tardor de 2013

Els propers mesos d’octubre i novembre tornarem a formar parelles lingüístiques de Voluntariat per la llengua a les sis poblacions del CNL.

D'entrada, us informem dels actes que ja tenim planificats. La resta els podeu anar consultant a la nostra agenda.

  • Badia. Dijous, 10 d'octubre, a les 18.45 h. Terrassa del Casal Cívic. També s'hi farà un taller pràctic d'observació astronòmica a càrrec de MeteoBadia.
  • Barberà. Dimecres, 30 d'octubre, a les 18.30 h. Casa de Cultura. Un membre de l'Associació d'Història de Barberà farà una breu introducció a la història del municipi.
  • Cerdanyola. Dijous, 7 de novembre, a les 19.30 h. Sala 6 de l'Ateneu. 
  • Montcada. Divendres, 15 de novembre, a les 18 h. Agrupació Fotogràfica Montcada. Aquesta nova entitat col·laboradora presentarà als assistents les activitats que organitza al llarg de l'any.


Coses d'aquí i d'allà
Cinema infantil en català a Cerdanyola
Els cinemes El Punt organitzen un cicle de cinema infantil en català

Cerdanyola del Vallès
Tardor de 2013

A partir del 12 d'octubre i fins al desembre, durant els caps de setmana els cinemes El Punt de Cerdanyola projectaran pel·lícules infantils doblades al català.

Aquesta iniciativa, que té per objectiu fomentar el cinema en català, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, del Consorci per a la Normalització Lingüística i de les regidories d'Educació i dels centres de recursos pedagògics de Cerdanyola i de Ripollet.

La programació, que formarà part dels cicles CINC (cinema infantil en català), es repartirà entre la població escolar dels dos municipis

Algunes de les projeccions previstes són El gat amb botes, Ice age 4: la formació dels continents, Viatge al centre de la terra: l'illa misteriosa, Avions, Els barrufets 2, Gru, el meu dolent preferit 2, Doraemon, la pel·lícula i Èpic.

També podreu seguir el detall de la programació a la nostra agenda web i als perfils i pàgines de Facebook dels nostres serveis de català.Més cinema en català

Durant tot el 2013 el SLC de Cerdanyola del Vallès ha col·laborat amb l'associació cerdanyolenca Xiscnèfils per promoure el cinema en català.

Xiscnèfils programa habitualment projeccions els dijous a les 21.30 h al teatre de l'Ateneu de Cerdanyola. Enguany, però, el cineclub ha incorporat a la seva programació 4 pel·lícules en català (Fènix 1123, Els nens salvatges, El bosc i Món petit) que han tingut molta acceptació entre els nostres alumnes. 

A partir de la nostra agenda web i dels perfils i pàgines de Facebook dels nostres serveis us informarem de les properes projeccions en català.

A més, mensualment es projecten a diverses sales de Catalunya documentals en versió original subtitulats en català. Al nostre territori els podeu veure de manera gratuïta a la Casa de Cultura i a l'Arxiu Nacional de Catalunya de Sant Cugat.

Aquest mes de setembre no us perdeu el documental Infiltrators.

 Exposició sobre Salvador Espriu a Montcada

Montcada i Reixac
Del 24 d'octubre al 12 de novembre

Del 24 d'octubre al 12 de novembre, es farà a la Biblioteca Elisenda de Montcada l'exposició Homenatge a Salvador Espriu.

L'exposició, que compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, forma part dels diversos actes que organitza l'Ajuntament de Montcada i Reixac per commemorar l'Any EspriuPujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó
Palmira Freixa
Maika García
Emma Giménez
Lídia Ponsatí

CONTACTE
CNL Vallès Occidental 3
Pl. Sant Ramon, 19
08290 Cerdanyola del Vallès
Tel. 93 580 34 94

Horari d'atenció: de dilluns a dijous de 10 a 13 h i de 16 a 18 h
© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura