Edicions anteriors 

Núm. 16   Agost de 2013

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
Eines i voluntat
Per encarar un cicle nou, una nova campanya o un curs que comença és bo tenir expectatives en positiu sobre els resultats que volem aconseguir.

En el món del comerç i de les empreses de serveis hi ha novetats per facilitar la incorporació i la millora de l'ús del la llengua del territori.

Però activar els mecanismes per iniciar un canvi o una millora depèn, sobretot, de les ganes que hi posem, de la necessitat que detectem per posar-nos-hi.

I veure què fan els altres ens pot ajudar a mostrar-nos el camí.
Recursos per a la comunicació escrita
Softcatalà presenta un nou corrector gramatical de català
Una altra eina per millorar la qualitat del català

LanguageTool és una eina de programari lliure per a la correcció gramatical i d'estil en català i en moltes altres llengües.

 

Softcatalà presenta un nou corrector gramatical i d'estil de català disponible a partir d'ara en la seva pàgina web. El nou corrector, a més de la ja habitual detecció d'errors ortogràfics, incorpora la detecció de moltes altres errades (gramaticals, tipogràfiques, sintàctiques, de puntuació, de picatge, confusions...) i fa també recomanacions d'estil. Té en compte les principals variants territorials de la llengua i és completament configurable.Més informació
Traductor per al mòbil
Versió per als dispositius Android i iPhone

Aplicació de Softcatalà que permet als usuaris d'Android i d'iPhone realitzar traduccions de petits fragments de text entre el català i l'anglès, el català i el castellà, el català i el francès i el català i el portuguès i viceversa.Més informació
Recursos per a la comunicació oral
Nova oferta de cursos de català
Per millorar el coneixement oral i escrit de la llengua

La inscripció als nous cursos de català comença el proper 9 de setembre amb les proves de col·locació per a les persones que no han fet un curs de català recentment i no saben per quin nivell han de començar l’aprenentatge.

 

En l'àmbit de l'Alt Penedès i el Garraf, s'ofereixen 46 grups diferents entre cursos presencials i semipresencials. Els horaris són al matí, al migdia, a la tarda o al vespre i els nivells van des dels cursos inicials o bàsics al nivell C i D.

 Més informació
Bones pràctiques
La Responsabilitat Social Corporativa de les pimes
Projectes a l'Alt Penedès i el Garraf

El número 29 de la revista de la Unió Empresarial de l'Anoia publica un article de Josep Maria Canyelles sobre la Responsabilitat Social a les pimes.

 

En paraules de l'autor, l'RSC és un sistema de gestió orientat a la millora permanent d'una organització que observa, que dialoga, que aprèn, que millora, que troba les millors pràctiques, que innova, que crea confiança, que genera sostenibilitat...

 

I afirma que molts dels actius que té l'empresa, gran o petita, són immaterials, es basen en el talent de les persones, en la marca, o en la capacitat de crear confiança.Més informació
Premi a l'empresa Vinícola de Nulles
En la 15 edició del premi a la normalització lingüística a l'Alt Camp

A començaments d'estiu es va lliurar el quinzè Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp a l’empresa Vinícola de Nulles.

 

Aquest premi és un reconeixement a l’ús habitual i normal del català en les activitats i en l'etiquetatge dels productes d'aquesta empresa.Més informació
Notícies de llengua
L'ús del català a les PIMES arriba al 70 %
Segons un estudi de PIMEC i del Departament de Cultura

Segons l'estudi realitzat per PIMEC, el català és la llengua predominant a les pimes catalanes, ja que gairebé el 70% de la comunicació en aquestes empreses es fa en aquesta llengua. Tot i així, quan les comunicacions són amb persones externes a l’empresa, el percentatge baixa a favor d’altres llengües; 57,17% quan és amb els clients i 57,94%, amb els proveïdors.

 

Materials i suports comunicatiusMés informació
Conveni per promoure el català entre els graduats socials de Catalunya
Acord entre la Generalitat de Catalunya i l'Il·lustre Consell de Col·legis de Graduats Socials

Els objectius del conveni signat al mes de juliol són: millorar la competència lingüística dels graduats socials, millorar la qualitat lingüística de les comunicacions i fomentar l'ús del català entre els graduats socials.Més informació
94 alumnes de Vilanova i la Geltrú fan sessions sobre bones pràctiques d’atenció al públic
Alumnes de 6 especialitats diferents impartides per l'IMET

Durant el curs 2012/2013, fruit de la col·laboració del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú i el Servei d’Ocupació de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET), s’han organitzat sis sessions sobre bones pràctiques d’atenció al públic per als alumnes dels cursos del SOC que estan fent formació d’especialització laboral a l’IMET.

 

Valoració de la sessióMés informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó
SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax 93 811 58 22
CONTACTE
penedesgarraf@cpnl.cat
© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura