Edicions anteriors 

Núm. 12   Desembre de 2012

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
Inversió o obligació?
Hem arribat al butlletí número 12. Fa justament dos anys que vam llançar el primer butlletí electrònic per difondre recursos i arguments per fer créixer la presència del català als negocis de les nostres comarques.

Per això, us demanem que ens digueu què us sembla aquesta eina responent sis preguntes breus en aquest qüestionari.

Veureu que en aquesta ocasió fem un èmfasi especial en la difusió de la normativa lingüística i, sobretot, en els recursos que us oferim perquè us hi pugueu adaptar.

Aquesta aposta, més enllà del que estipula el marc legal, representa una inversió per millorar la imatge de l'empresa, per fidelitzar els vostres clients i per créixer en un context en què les maneres de fer ja no duren tota la vida. Canviar per millorar, aquesta seria la proposta.

Recursos per a la comunicació escrita
Com adaptar-se a la normativa lingüística per a comerços i empreses
Serveis per garantir els drets dels consumidors

S'està duent a terme una campanya informativa sobre les obligacions que tenen els establiments comercials i les empreses per tal de garantir els drets lingüístics dels consumidors recollits al Codi de consum de Catalunya.

 

En la difusió de la campanya Ja estàs al dia? impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, també hi col·labora el Consorci per a la Normalització Lingüística amb l'objectiu d'ajudar els comerços i empreses a adaptar-se a aquesta normativa.

 

Tota la informació del marc legal i les prestacions que teniu al vostre abast la podeu consultar en un apartat especial del nostre web: Català i empresa.Més informació
Recursos per a la comunicació oral
Atenció al públic en català
Serveis per millorar la capacitació lingüística del personal

Un dels aspectes principals de la normativa lingüística que estableix el Codi de consum de Catalunya és el dret dels consumidors a ser atesos oralment i per escrit en la llengua oficial que escullin.

 

Per invertir en la formació del personal d'atenció al públic i fer d'aquesta obligació un valor tant per als vostres treballadors com per a la vostra clientela, teniu al vostre abast programes de formació diversos: cursos presencials, cursos semipresencials i cursos totalment virtuals.Més informació
Bones pràctiques
Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial 2012
IX edició del Premi CCC

Aquest guardó concedit per la Confederació de Comerç de Catalunya, que té com a finalitat reconèixer l’esforç que fan les entitats, empreses i associacions dels sectors del comerç, dels serveis i del turisme per promoure l’ús del català, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments d’Empresa i Ocupació, de Cultura i de Benestar Social i Família.Més informació
Notícies de llengua
El català, llengua dominant a la Wiquipèdia a l'Estat
Actualment la Wiquipèdia té 390.535 articles

La presència del català a la Viquipèdia, enciclopèdia lliure, duplica la del castellà a l’Estat espanyol segons l’estudi dominant Wikipedia language by country de Mark Graham, investigador de la Universitat d'Oxford, que ha cartografiat les llengües més usades a cada país amb dades oficials de la Viquipèdia.

 

 Més informació
Jocs i joguines
Web per potenciar el joc i la joguina en català

La Plataforma per la Llengua llança un web per potenciar el joc i la joguina en català, que actualment suposa només un 6% del sector.

Jocs i joguines en català vol facilitar la localització i adquisició d'aquests productes a infants, pares, educadors i botiguers.Més informació
Wii U Sports Connection
Nou videojoc totalment en català

Segons Vadejocs, Ubisoft Barcelona ha confirmat al seu compte oficial de twitter que amb la versió europea de Wii U Sports Connection es podrà jugar totalment en català.

 

El videojoc sortirà el mateix dia que la consola Wii U vegi la llum, que serà el dia 30 d’aquest mes, tot i que hi ha botigues en què ja se’n poden trobar.Més informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó
SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax 93 811 58 22
CONTACTE
penedesgarraf@cpnl.cat
© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura