Edicions anteriors 

Núm. 10   Setembre de 2012

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
Més formació per a una millor atenció
Setembre és el moment d'inici de moltes activitats. L'oferta dels cursos del català és a l'aparador de les nostres oficines. Tot és a punt per trobar la millor solució per respondre a les expectatives de millorar el coneixement de català per part de la població del nostre entorn.

Darrerament veiem que moltes persones que busquen feina aprofiten per formar-se en diferents àmbits per ampliar les seves possibilitats d'incorporar-se de nou al mercat laboral. Però la formació és també un valor en auge per al personal en actiu, sobretot per a les persones que tenen relació directa amb els clients d'una empresa.

Veniu-nos a veure i us facilitarem una solució a la vostra mida.
Recursos per a la comunicació escrita
Twitter i 50 recursos més, disponibles en català
Recopilació actualitzada d'eines per a l'ordinador

El CNL de Reus presenta el recull Amb l’ordinador, pots fer-ho tot en català”, un conjunt d’eines d’ús habitual i general que facilita als usuaris interessats l’accés als programes disponibles en català.Més informació
Contractes TIC

A idigital trobareu 30 models de contractes de serveis TIC per demanar a les empreses que implanten solucions i/o serveis TIC. Cadascun dels models de contractes està dissenyat perquè, sota una sèrie de clàusules contractuals particularitzades i personalitzables per al servei que es desitgi contractar, s'estableixin la subscripció d'uns acords de nivells de servei, de preus i de facturació, entre d'altres, amb uns mínims de qualitat compromesa i sota el marc del règim jurídic adient.Més informació
Recursos per a supermercats
Lèxic específic per retolar correctament en català

Durant la campanya A qui li toca? als supermercats de Vilanova i la Geltrú, hem rebut algunes consultes lingüístiques que han motivat la difusió d'un recull de lèxics i vocabularis sobretot de l'àmbit de l'alimentació disponibles a la xarxa. 

 Més informació
Recursos per a la comunicació oral
Nova oferta de cursos de català per a adults
Inscripcions per als cursos d'octubre a gener

Al mes de setembre tota la xarxa de serveis que conformen el Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix un ventall divers de cursos presencials, semipresencials o a distància que permeten iniciar l'aprenentatge del català o bé millorar-ne i perfeccionar-ne el domini oral i escrit.

 

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf farà les inscripcions als cursos durant la segona quinzena de setembre.

 

Consulteu el calendari de matrícules aquí.Més informació
Bones pràctiques
El cas de la Fageda
Un exemple de responsabilitat social a l'empresa

El 17 de maig la comunitat de graduats UOC Alumni va organitzar una xerrada sobre la responsabilitat social corporativa a partir de l'experiència de l'empresa de lactis La Fageda, organització que va néixer a partir del respecte i el compromís envers la societat i un exemple d'empresa responsable amb l'entorn social.


En una entrevista publicada al bloc de la UOC, Albert Riera, director de comunicació d'aquesta cooperativa, i Josep Maria Canyelles, expert en responsabilitat social corporativa, destaquen que la responsabilitat empresarial és una manera de ser i no un valor col·lateral.
 Més informació
Llenguatest per a empreses
Qüestionari per detectar el compliment de les normes lingüístiques

En el marc de la campanya "Català i empresa. Ja estàs al dia?", el Departament de Cultura posa en línia l'aplicació Llenguatest Consum, un qüestionari de 8 preguntes, accessible sense necessitat de registrar-s'hi, que permet fer una autodiagnosi de l'empresa sobre el compliment de les obligacions lingüístiques que estableix el Codi de consum per garantir els drets de les persones consumidores.Més informació
Notícies de llengua
Més demanda de català en les ofertes de feina

El català és present en el 36% de les ofertes laborals de Catalunya, el 10% de Balears i el 6% del País Valencià segons les dades que recull el Grupo Adecco, empresa internacional especialitzada en serveis per a la gestió dels Recursos Humans.

 Més informació
Premi Pime a la Qualitat Lingüística en el Món Empresarial 2012
Guardó per a Ictineu Submarins

L’empresa Ictineu Submarins, SL, ha guanyat el Premi Pime a la Qualitat Lingüística. Aquest guardó, que s’atorga en el marc dels Premis Pimes, té com a objectiu reconèixer l’esforç i l’interès de les empreses per l’ús de la llengua catalana.Més informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó
SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 938115773
Fax 938115822
CONTACTE
penedesgarraf@cpnl.cat
© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura