Edicions anteriors 

Núm. 8   Març de 2012

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
Treballem per un món millor

Quan obrim el diari o mirem les notícies no és fàcil escapar de la idea que ens han tocat uns temps que ens arrosseguem cap al pessimisme vital.

 

Tenim, però, la convicció que cal defugir l'actitud de derrota en qualsevol àmbit de la nostra vida i, per això, tenim ganes de continuar parlant-vos de la pila de recursos i de les iniciatives vàries que apareixen a cada cantonada per impulsar un respecte més gran per la llengua del país en els negocis. Aquest respecte ha de ser una mostra més d'aquesta voluntat de no renunciar a treballar per un món més just, més respectuós amb les diferències, més tolerant amb la diversitat i, en definitiva, més democràtic i més ric.

 

Recursos per a la comunicació escrita
Einescat
Recopilació d'eines, recursos i materials en català

Un espai elaborat pel Servei de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca amb enllaços a webs relacionats amb la llengua catalana. Aquest lloc us ofereix una gran recopilació d'eines, recursos, materials i tot tipus d'informació sobre llengua catalana.

Més informació
EinesTIC
Eines informàtiques gratuïtes amb versió catalana per a empreses

EinesTIC, Posa al dia el teu negoci

Amb aquest eslògan, la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació ofereix gratuïtament a les empreses petites i mitjanes de Catalunya i als autònoms el paquet informàtic EinesTIC, un conjunt d’aplicacions que cobreixen les necessitats de gestió empresarial bàsiques.

 

EinesTIC inclou aplicacions de programari lliure de gran utilitat que, a més de disposar de versió en català, compten amb el suport tècnic d’una xarxa de 40 empreses.Més informació
Recursos per a la comunicació oral
BBC Languages
Frases essencials en 40 llengües

Al lloc web de la BBC s’ofereix l'oportunitat d’aprendre diferents idiomes a través de cursos introductoris, a més de la possibilitat de sentir les notícies en 33 llengües.Més informació
Bones pràctiques
Oberts a la Responsabilitat Social Corporativa
Nova guia editada per la Confederació de Comerç de Catalunya

La Confederació de Comerç de Catalunya ha elaborat una guia de bones pràctiques, per tal d’apropar els comerços a la gestió de la Responsabilitat Social Corporativa, que constitueix una eina valuosa per al desenvolupament del negoci, ja que repercuteix directament en la imatge que transmet a la societat i a les altres empreses i, consegüentment, es converteix en un factor de competitivitat.

Més informació
Jornades Empresa i diversitat cultural
Espai de reflexió organitzat per Unescocat

Els dies 24 i 25 de febrer van tenir lloc al Cosmocaixa les jornades “Empresa i diversitat cultural” organitzades per Unescocat i la Fundació Bertelsmann que pretenien donar la veu a les empreses, administracions, associacions professionals, sindicats i societat civil perquè presentessin les seves experiències i iniciatives a l’hora de gestionar una creixent diversitat en un món globalitzat i en crisi.


Segons els organitzadors, "la diversitat cultural que fa pocs anys que es valorava molt ha perdut protagonisme a causa de la recessió econòmica, i s'ha anat oblidant que, quan forma part de la gestió empresarial, constitueix un factor d’èxit econòmic".Més informació
Notícies de llengua
El català és la 27a llengua del món en pes econòmic
Una de les conclusions de l'InformeCAT

El català és una llengua mitjana d'Europa, i no pas una llengua minoritària. Si la comparem amb altres llengües és una llengua dinàmica, en expansió i té una presència molt notable en diferents àmbits, en alguns casos molt per sobre del que li correspondria segons el seu pes demogràfic. Aquesta és la principal conclusió de l'InformeCAT, l'informe anual sobre l'estat del català, que ha elaborat la Plataforma per la Llengua.

Més informació
Subvencions per a empreses per promoure l’ús de la llengua catalana
Destinades a garantir els drets lingüístics dels ciutadans

El dia 9 de març de 2012 es va publicar al DOGC núm. 6084 la convocatòria de subvencions per a iniciatives d’empreses adreçades a promoure l’ús de la llengua catalana.

Més informació
Suport al català de la Federació d’Associacions de Comerciants de Terrassa
Conveni per incentivar l'ús del català entre els dependents

La Federació de Comerciants de Terrassa i el Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí signen un conveni per a la difusió i millora de l’ús del català entre els comerços terrassencs. L’acord preveu que la Federació d'Associacions de Comerciants incentivi l’ús del català entre els dependents i que el Centre de Normalització faciliti l’aprenentatge i la correcció de documents, entre altres actuacions.

Més informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó

SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú

Rasa del Miquelet, 16

08800 Vilanova i la Geltrú

Tel. 93 811 57 73

CONTACTE
penedesgarraf@cpnl.cat
© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura