Edicions anteriors 

Núm. 9   Setembre de 2011

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
Editorial

Ja s'està acabant l'estiu i poc a poc tothom reprèn la seva activitat habitual. 

 

I per començar a posar-nos les piles, us donem la benvinguda al nou curs 2011-12 amb novetats que esperem que ens ajudin a promoure el coneixement i l'ús del català.

 

Seguiu-nos!

 

 

Coses d'ara
Inscripció als cursos de català per a persones adultes 2011-12

CNL Vallès Occidental 3
19 de setembre de 2011

La matrícula preferent als cursos de català per a persones adultes de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat tindrà lloc els dies 19 i 20 de setembre de 10 a 13 h i de 16.30 a 19.30 h.

 

Són preferents les persones que han estat alumnes de qualsevol de les poblacions del CNL Vallès Occidental 3 a partir del curs 2009-10 i també els participants i les persones vinculades als establiments i entitats col·laboradores del programa Voluntariat per la llengua.

 

La matrícula general es farà els dies 21 i 22 de setembre també de 10 a 13 h i de 16.30 a 19.30 h.Més informació
Ja han arribat els certificats oficials dels cursos del juny

L'alumnat que va superar l'avaluació final dels cursos amb titulació oficial que van acabar al maig o juny passat, ja poden passar a recollir el certificat corresponent.

 

Els títols s'han de recollir personalment presentant NIF, NIE o passaport o enviar una altra persona amb autorització signada i fotocòpia de NIF, NIE o passaport de la persona beneficiària.

 

A Badia del Vallès els certificats oficials es repartiran durant l'acte de presentació de parelles lingüístiques del dia 13 d'octubre a les 18 h a la sala polivalent de la Biblioteca Vicente AleixandreInici de curs amb l'oferta de tres cursos de nivell superior
Cerdanyola i Sant Cugat ofereixen cursos de nivell D

Enguany el CNL Vallès Occidental 3 ofereix tres cursos de nivell superior (D) a Cerdanyola i a Sant Cugat els divendres a la tarda i els dissabtes al matí.

 

Les persones interessades us podeu posar en contacte directament amb els serveis corresponents.Coses de tothom
Joan Maragall al bloc 'Emociona't amb la poesia'
Els treballs de l'alumnat sobre el poeta ja són al bloc

Durant el curs 2010-11 l'alumnat del CNL Vallès Occidental 3 heu participat molt activament en les activitats dins i fora de l'aula per commemorar l'Any Maragall.

 

Ara ja podeu veure un tastet de tota la feina que vam fer plegats al bloc Emociona't amb la poesia!.

 

Gràcies a tothom!Coses del Voluntariat
Edició 2011-12 de Voluntariat per la llengua
Noves sessions de formació de parelles a totes les poblacions

Iniciem un nou curs amb una nova posada en marxa del programa Voluntariat per la llengua.

 

Les persones interessades a continuar o a participar per primer cop en el programa com a voluntàries o aprenentes es poden posar en contacte amb la dinamitzadora del programa per telèfon (93 580 27 51) o per correu electrònic.

Les sessions de presentació de parelles lingüístiques previstes per a aquesta tardor són les següents:

 

- Cerdanyola: dijous, 3 de novembre, a les 19 h, al Museu Can Domènech.

- Ripollet: dijous, 17 de novembre, a les 19 h, al Centre Cultural.

- Montcada: dilluns, 24 d'octubre, a les 19 h, a l'ABI.

- Barberà: dimarts, 18 d'octubre, a les 18 h, al Casal Cultural.

- Badia: dijous, 13 d'octubre, a les 18 h, a la sala polivalent de la Biblioteca Vicente Aleixandre.

- Sant Cugat: dimarts, 8 de novembre, a les 19 h, a la Casa de Cultura.Fem un cafè a la Setmana del llibre en català

Parc de la Ciutadella
Del 9 al 18 de setembre de 2011

Del 9 al 18 de setembre té lloc al Parc de la Ciutadella de Barcelona la Setmana del llibre en català.

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística convida a un cafè els participants de Voluntariat per la llengua que presentin el carnet del programa.Taller de sensibilització a Cerdanyola

Ca n'Ortadó. Pl. Sant Ramon, 23-24
20 d'octubre, a les 20 h

El SLC de Cerdanyola organitza un taller de sensibilització lingüística per a voluntaris del programa Voluntariat per la Llengua, membres dels establiments col·laboradors i d'entitats.

 

Àngel Solà, voluntari de Cerdanyola, serà l'encarregat de conduir el taller que es farà el dijous 20 d'octubre a les 20 h a Ca n'Ortadó.

 

Les persones interessades en aquest taller s'han de posar en contacte amb el SLC.

 Nou facebook de Voluntariat per la llengua

Des d'aquest mes de juliol les persones, entitats i establiments que participen en el programa de Voluntariat per la llengua a les nostres poblacions ja disposen d'un nou mitjà de comunicació i d'interacció: facebook.

 

Us animem a fer-vos-en amics i amigues per estar al dia de les novetats del programa, intercanviar experiències amb altres participants, compartir informacions i, fins i tot, xatejar en català.Coses d'aquí i d'allà
Conèixer Cerdanyola, Conèixer Catalunya
Nova edició del programa

Cerdanyola del Vallès
Tardor de 2011

Del 8 de setembre a l'1 de desembre es portarà a terme una nova edició del programa Conèixer Cerdanyola, Conèixer Catalunya, el qual vol donar una visió general de la història, geografia, societat, tradicions i cultura de Catalunya i Cerdanyola a les persones nouvingudes al municipi.

 

Enguany el programa consta de xerrades, classes, visites al Museu d'Història de Catalunya i al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver i, com a novetat d'aquesta edició, hi haurà un contacones i un taller infantil coincidint amb la festa local de Sant Martí.Més informació
'Pedra de tartera' a Ripollet
La propera activitat cultural prevista a Ripollet és la sortida al teatre

El divendres 25 de novembre l'Oficina de Català de Ripollet ha organitzat una sortida al Teatre Auditori per veure l'exitosa representació teatral Pedra de tartera.

 

Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb l'OC de Ripollet.Montcada s'afegeix a l'activitat d'intercanvi de llibres

A partir de l'inici de curs el SLC de Montcada i Reixac s'afegeix a l'activitat Un llibre x un llibre per promoure l'intercanvi de llibres i la lectura en català ja iniciada abans de l'estiu per altres serveis del CNL.

 

L'aula 2 del servei s'ha reconvertit en una sala polivalent on està ubicat el racó d'intercanvi de llibres amb un fons de partida de més de 40 exemplars de literatura en català, cedits per les biblioteques del municipi, i obres locals, cedides per l'Ajuntament i les entitats locals.

 

L'objectiu és que els alumnes portin un llibre en català de casa seva, el deixin al servei i n'agafin un altre tantes vegades com vulguin. A més, també se'ls convida a comentar què els ha semblat per compartir el plaer de la lectura entre els companys.Exposició 'Joan Maragall, el poeta extasiat' a Montcada
Montcada commemora el poeta amb una exposició i una conferència

Montcada i Reixac
Setembre de 2011

La Regidoria de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha organitzat diferents activitats al voltant de la figura del poeta Joan Maragall i per promoure la poesia aplegades sota el títol de Poeticae 2011.

 

En destaquem l'exposició Joan Maragall, el poeta extasiat, que es pot veure a la Biblioteca Elisenda de Montcada fins al 21 de setembre. I aquest mateix dia a les 20 h, també a la Biblioteca, Tònia Passola farà la conferència Una veu encara viva. Joan Maragall i la poesia popular.Coses noves i cosetes
Ripollet, Barberà, Badia i Sant Cugat ofereixen cursos semipresencials Parla.cat

Fa un temps que la plataforma Parla.cat de cursos de català en línia està en funcionament de manera reeixida. Aquest curs 2011-12, però, progressivament els 22 centres de normalització lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística comencem a instaurar una nova modalitat formativa no presencial: els cursos de català Parla.cat amb tutories virtuals gestionades des dels centres i amb sessions complementàries presencials.

 

Al nostre CNL l'Oficina de Ripollet ja va assajar el darrer trimestre del curs 2010-11 aquesta modalitat. I a partir d'aquest nou curs, tres poblacions més del CNL (Barberà, Badia i Sant Cugat) s'afegeixen a la nova modalitat. 

 

Al llarg del curs, ho faran la resta de poblacions.Diari d'aula de nivell bàsic
Una nova interfície per a l'alumnat de nivell bàsic

Amb l'inici del nou curs 2011-12, una de les novetats previstes és la implantació progressiva del sistema d'avaluació continuada en els cursos de nivell bàsic no homologats (B1 i B2).

 

Això vol dir que l'alumnat no haurà de fer una prova final per avaluar si ha assolit els coneixements previstos sinó que l'avaluació es farà al llarg del curs i, d'aquesta manera, tant alumne com professor podran saber si els objectius d'aprenentatge s'estan acomplint i, si convé, reconduir-los o reforçar-los.

 

Aquest sistema, que no s'implantarà inicialment a totes les poblacions del nostre CNL, comptarà amb el suport d'un bloc on l'alumnat podrà anar explicant de manera interactiva la seva experiència en el curs.

 

El nou bloc, que es dirà Diari d'aula de nivell bàsic, ja està activat i al llarg del curs s'anirà omplint de contingut.

 

Amb aquest ja són quatre els blocs creats i gestionats directament des del CNL amb la intenció de complementar les activitats fetes a les aules.Coses per escoltar
Es publica la nova Gramàtica pràctica del català

Gramàtica pràctica del català (Teide), de Núria Bastons, Cristina Bernadó i Llorenç Comajoan.

 

Aquesta obra està pensada per a aprenents de català dels nivells A1-B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües.

Es tracta d'una gramàtica pedagògica, és a dir, una eina que ajuda en l'aprenentatge del català com a segona llengua.

 

És una gramàtica per a un alumnat divers. S’ha concebut per a tots els aprenents joves i adults alfabetitzats que volen o necessiten conèixer el funcionament gramatical de la llengua catalana i posar-lo en pràctica mitjançant exercicis. Més informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó

Palmira Freixa

Maika García

CONTACTE

CNL Vallès Occidental 3

Museu Ca n'Ortadó

Pl. Sant Ramon, 23-24

08290 Cerdanyola del Vallès

Tel. 93 580 34 94

 

Atenció al públic: de dilluns a dijous de 10 a 13 h i de 16 a 18 h

Només als matins del 15 de juny al 15 de setembre i durant el període nadalenc

 

www.cpnl.cat/xarxa/cnlvallesoccidental3

 

coses@cpnl.cat

© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura