Edicions anteriors 

Núm. 5   Setembre de 2011

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
Etiquetatge i correus electrònics

Parlar de normes sempre resulta una mica antipàtic, tot i que això forma part de la normalitat més quotidiana en qualsevol àmbit.

La difusió i l'aprofitament de recursos permet, en paral·lel amb les obligacions que marquen els governs, que els consumidors gaudeixin d'un panorama més ajustat als valors democràtics.

Copiar les experiències reeixides que ja han fet altres empreses també fa créixer la normalitat de l'oferta de productes i de comunicacions en la llengua pròpia del país.


Les normes, els recursos i les experiències que us presentem en aquest butlletí us volen engrescar, per tant, a fer un pas més, si cal, en el camí cap a l'excel·lència en la gestió lingüística del vostre negoci.  

Recursos per a la comunicació escrita
Optimot
Cercador d'informació lingüística

Optimot, consultes lingüístiques, és un servei que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.


Consta d'un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana.Més informació
Terminologia del comerç electrònic
Diccionari en línia de consulta lliure

Al web del Centre de Terminologia TERMCAT podeu accedir a aquest recull de gairebé tres-cents termes sobre comerç electrònic, amb les denominacions i la definició en català i amb els equivalents en castellà, francès i anglès.

 

Es tracta de termes d’ús habitual en aquesta nova variant del comerç, que ja ocupa un lloc remarcable entre els nostres hàbits de consum.Més informació
Recursos per a la comunicació oral
Oferta de cursos de català
Inscripcions obertes durant el mes de setembre

És obert el període d'inscripcions per matricular-se als cursos de català del Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf.

 

L'oferta de nivells comprèn del bàsic 1, adreçat a persones que no entenen la llengua catalana i no la parlen gens, fins al suficiència 3, que és l'últim mòdul del nivell C.

 Més informació
Bones pràctiques
Més de 2.000 empreses etiqueten en català
Una bona pràctica que rep el suport de l'ADEC

L' Associació en Defensa de l'Etiquetatge en Català (ADEC) treballa des de l'any 1987 en el promoció de l'ús del català en les etiquetes dels productes comercialitzats a Catalunya.

 

En aquests anys, no ha parat de créixer el nombre d'empreses que etiqueten en la llengua pròpia del país: de les 308 empreses que ho feien l'any 1989 a les 2.059 del 2010.

 Més informació
Notícies de llengua
Entra en vigor l'obligació d'etiquetar en català
Novetats establertes pel Codi de consum de Catalunya

A partir del 23 de juliol de 2011, les empreses han de complir la normativa que s'estableix a la llei 22/2010 del Codi de consum amb relació a l'etiquetatge dels productes que es distribueixen a Catalunya.

 

Aquesta nova normativa equipara el català al castellà en l'etiquetatge. Tot i que fins al juny de 2011 s'han publicat 198 disposicions que obliguen a etiquetar els productes en castellà a Catalunya, a partir de la vigència del Codi de consum, s'estableixen obligacions també en l'ús del català que facin efectius els drets dels consumidors catalans. Més informació
Primer Marketplace de Catalunya
Activitat emmarcada en el 2n Congrés Europeu de Voluntariat

Administració, món empresarial i voluntariat s'uneixen en la iniciativa Marketplace, que organitza el Departament de Benestar Social i Família i que tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 de novembre a Barcelona.

 Més informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó

SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú

Rasa del Miquelet, 16

08800 Vilanova i la Geltrú

Tel. 938115773

Fax 938115822

CONTACTE
penedesgarraf@cpnl.cat
© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura