Edicions anteriors 

Núm. 3   Maig de 2011

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
El valor de la suma

En aquesta tercera entrega, us hem preparat informacions relacionades amb recursos per facilitar la presència del català a les pàgines web del vostre negoci. També hem volgut destacar algunes experiències rellevants d'un congrés recent sobre llengua i empresa.

 

Esperem que la perspectiva que us oferim des d'aquest punt de mira us sembli engrescadora. Tenim a la vista elements objectius que ens indiquen en quina direcció empeny el públic.

 

Ara només cal que remeneu pels enllaços de cadascuna de les notícies i que valoreu si en podeu extreure alguna idea interessant.

Recursos per a la comunicació escrita
El multilingüisme als webs d'empresa
Com s’adapta un web al públic objectiu de l'empresa?

La Generalitat va editar fa un temps, en paper i en línia, un opuscle amb orientacions pràctiques per fomentar l'ús de llengua catalana als webs d'empresa.

Més informació
Lèxic multilingüe de la indústria
Font de consulta de la terminologia pròpia del sector industrial

Aquest lèxic recull més de tretze mil termes en català amb els equivalents en castellà, francès i anglès, relatius als sectors industrials més representatius de Catalunya.


Més informació
Recursos per a la comunicació oral
Avatars per a webs professionals que parlen català
Personatges que gesticulen i parlen català

Voki és un servei gratuït que permet crear avatars personalitzats que parlen i que es poden utilitzar en un bloc i en missatges de correu electrònic.

 

L'aplicació Voki, utilitzada en entorns virtuals educatius, també té una versió per a les pàgines d'empresa.Més informació
Bones pràctiques
El comerç t'acull
Projecte integrador de la Confederació de Comerç de Catalunya

El comerç t'acull pretén afavorir la integració dels immigrants en les associacions de comerciants territorials i alhora fer augmentar el coneixement que tenen les persones nouvingudes dels aspectes que afavoreixen la qualitat de les activitats comercials i difondre'ls la importància del català com a eina d'integració en la societat catalana.

 

Un altre dels objectius de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) és sensibilitzar l'empresariat en general en la gestió socialment responsable del fet migratori a l'empresa i corresponsabilitzar-lo com a agent d'acollida.Més informació
Atenció en català als grans magatzems d'Andorra
Impuls del govern andorrà en la relació amb els clients

A finals de 2010, el Servei de Política Lingüística del govern d’Andorra va firmar un acord de col·laboració amb els grans magatzems per millorar l’atenció als clients en català i capgirar una situació que, segons l’últim indicador lingüístic, és clarament negativa pel que fa a l’atenció als clients en català. Aquest fet contrasta amb l’increment del percentatge de clients que sempre parlen en català als grans magatzems.Més informació
Notícies de llengua
Segons Google, el català ocupa entre el lloc 10è i 15è a Internet
Forta presència del català a la xarxa

El català és una de les llengües més emprades a Internet segons Google, tal com va afirmar Luis Collado, director de Google Books i Google News a Espanya i Portugal, en la taula rodona "El català ven" del 2n Congrés Convit de Reus que va tenir lloc el dia 24 de març.

Més informació
La Vanguardia se suma a l'oferta de premsa diària en català
Cinc diaris en català als quioscos i molts més a Internet

El dia 3 de maig La Vanguardia surt en català als quioscos i fa créixer de manera significativa l'oferta de premsa escrita en català, que compta ja amb cinc rotatius de difusió general, juntament amb l'Avui, El Punt, Ara.cat i El Periódico.

Més informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó

SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú

Rasa del Miquelet, 16

08800 Vilanova i la Geltrú

Tel. 938115773

Fax 938115822

CONTACTE
penedesgarraf@cpnl.cat
© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura