Edicions anteriors 

Núm. 7   Març de 2011

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI

E 18 de gener Yvonne Griley va ser nomenada directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per la Normalització Lingüística.

 

Grilley és també membre d'Òmnium Cultural del Vallès Oriental i sòcia de la Plataforma per la llengua.

 

Des d'aquí donem la benvinguda a la nova presidenta de la nostra institució.

Coses d'ara
Inscripció als cursos de català per a adults d'abril-juny de 2011

CNL Vallès Occidental 3
23 de març de 2011

La matrícula preferent als cursos de català per a adults del 3r trimestre 2010-11 de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat tindrà lloc el dia 23 de març, de 10 a 13 h i de 16.30 a 19.30 h.

 

Són preferents les persones que han estat alumnes de qualsevol de les poblacions del CNL Vallès Occidental 3 a partir del curs 2008-09 i també els treballadors i treballadores i els membres dels establiments i entitats col·laboradores del programa Voluntariat per la llengua.

 

Per formalitzar la matrícula és imprescindible presentar l'acreditació de nivell i, cas que es tingui dret a reducció de l'import de matrícula, la documentació corresponent.

 

 Més informació
Canvi d'ubicació del CNL Vallès Occidental 3 i del SLC de Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola del Vallès
Març de 2011

Cap a final del mes de març el Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3 i el Servei Local de Català de Cerdanyola del Vallès es traslladaran a l'edicifici del Museu Ca n'Ortadó, ubicat a la plaça de Sant Ramon, 23-24.

 

S'informarà de la data final del canvi d'ubicació al web del CNL.Coses de tothom
Any Joan Maragall

Amb motiu del 150è aniversari del naixament de Joan Maragall, se celebren arreu de Catalunya diferents actes per donar a conèixer la figura del poeta. I des del nostre CNL ens afegim a la celebració amb l'organització d'activitats a les aules.

 

Els alumnes de nivell bàsic de cada població faran un mapa del món on indicaran el seu lloc de procedència i com es diu la paraula poesia en la seva llengua. Els de nivell elemental elaboraran auques de la vida de Joan Maragall. Els de nivell intermedi faran lectures en veu alta dels seus poemes i els de nivell de suficiència treballaran la mètrica i lèxic de la seva poesia i en prepararan una ruta il·lustrativa.Dia Mundial de la Poesia

El 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia i des dels nostres serveis ens sumem a la celebració per promoure la poesia en català. A més, amb motiu de la celebració el Consorci per a la Normalització Lingüística ha creat el bloc Emociona't amb la poesia!, que recull les diferents experiències i activitats que s'estan organitzant arreu de Catalunya.

 

Paral·lelament, el 17 de març es proclama a la xarxa social Facebook el dia de la poesia en català, esdeveniment que també aprofitaran els serveis de Cerdanyola i de Montcada, que actualment tenen presència a la xarxa, per sumar-se a la iniciativa.Coses del Voluntariat
Noves sessions de formació de parelles lingüístiques

Cerdanyola i Montcada
Primavera de 2011

Amb l'arribada de la primavera es tornen a posar en marxa noves parelles lingüístiques a les poblacions del CNL Vallès Occidental 3.

 

El 24 de març es farà a l'Ateneu de Cerdanyola la presentació de les noves parelles lingüístiques del municipi, i el 12 d'abril es presentaran les de Montcada, a les 19 h, a la sala institucional de la Casa de la Vila.

 

Durant l'acte de Montcada es presentarà l'Asociación Producciones Callejeras, entitat que promou la música de carrer de manera sostenible i que col·labora en el programa Voluntariat per la llengua des del mes de febrer.Avantatges del carnet de Voluntariat per la llengua
Ara, ser voluntari o aprenent té premi

Si participeu a Voluntariat per la llengua i encara no teniu el carnet del programa de l'any 2011, podeu passar a recollir-lo per qualsevol servei o oficina del CNL.

 

El carnet, que es renova anualment, us permetrà trobar-vos amb la vostra parella lingüística en contextos diferents i ampliar, així, els temes de conversa en català. Podreu obtenir descomptes en la compra d'entrades a espectacles, museus, monuments de Catalunya i esdeveniments esportius.

 

L'Ateneu de Cerdanyola també us ofereix la possibilitat de comprar 2 entrades al preu d'una en tots els espectacles que organitza. I properament altres entitats de les nostres localitats ampliaran la llista d'avantatges.Tastavins per a parelles lingüístiques de Cerdanyola

Cerdanyola del Vallès
3 de març de 2011

El 3 de març Espai Vi de Cerdanyola del Vallès va organitzar un tastavins per a 10 participants de Voluntariat per la llengua a càrrec d'un representant del Celler Mas Foraster.

 

Aquest tastavins és un exemple de les activitats que organitzaran els bars de la Xarxa de punts de trobada de Cerdanyola on, a més, les parelles lingüístiques es poden trobar per fer conversa en català.Coses d'aquí i d'allà
Dia Internacional de la Llengua Materna a Badia

Badia del Vallès
21 de febrer de 2011

Per segon any consecutiu, el 21 de febrer es va celebrar a Badia del Vallès el Dia Internacional de la Llengua Materna, que té com a objectiu promoure la diversitat lingüística i reconèixer la llengua com a factor d'identitat cultural.

 

A Badia actualment es parlen moltes llengües, com el castellà, el català, el wòlof, el mandinga, el txec, el tamazic, el francès, el xinès, el bengalí, l'àrab, etc., cosa que es va poder constatar a l'exposició sobre les llengües d'origen dels alumnes dels cursos de català per a adults on també es podia llegir i escoltar la frase Hola, amic. Com estàs? Benvingut a Badia en totes aquestes llengües.

 

La celebració també va servir per donar a conèixer els grups de conversa Xerrem i el programa Voluntariat per la llengua, que tenen l'objectiu de fomentar l'ús oral de la llengua catalana. I Jordi Esteban, membre de la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua), va fer una xerrada sobre llengües maternes i llengües adoptives.

 

Més informació.Vídeo de promoció del SLC de Montcada i Reixac

Aquest mes de març el Servei Local de Català de Montcada i Reixac ha donat a conèixer els seus serveis per mitjà d'un vídeo elaborat per laveu.cat.

 

El vídeo fa un breu repàs del tipus de cursos que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística (presencials, a distància i parla.cat) i esmenta la incorporació del SLC en les noves tecnologies a partir de la seva presència a Facebook.Coses noves i cosetes
El CNL estrena dos blocs nous
Es posen en marxa els blocs 'Nòmades' i 'El fogonet de Montcada'

CNL Vallès Occidental 3
Primavera de 2011

Aquesta primavera el CNL posa en marxa dos nous blocs amb aportacions dels alumnes.

 

Nòmades és el bloc de viatges dels alumnes de Cerdanyola, i El fogonet de Montcada té per objectiu explicar-vos i ensenyar-vos tot el que es treballa a les aules montcadenques.

 

Amb aquests ja són tres els blocs creats al Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3 amb la intenció de fer servir les noves tecnologies per a l'ensenyament de la llengua catalana.Coses per escoltar
'Entre dos mons', una nova col·lecció de lectura fàcil
L'editorial Sirpus ofereix tres títols en català

L'editorial Sirpus ha publicat tres títols que formen part de la col·lecció "Entre dos mons", dedicada a la lectura fàcil.

 

Són llibres fàcils de llegir i comprendre, que ofereixen adaptacions tot combinant la senzillesa i la qualitat.

Aquesta col·lecció vol contribuir que es coneguin altres cultures a través de contes i llegendes populars.

Tots els llibres, a més de les llegendes, tenen un mapa per situar el país i un vocabulari per facilitar la compresió del text.

 

Els tres títols són Llegendes argentines, de Carlos Clavero; Llegendes mexicanes, de María Rosa Solsona i Mites i llegendes de la Grècia antiga, d'Eugènia Salvador.

 

Són reculls de mites i llegendes que ens ajuden a entendre la cultura i la manera de pensar de les persones que vivien en aquests llocs.

 

Aquestes publicacions s'afegeixen a la ja existent oferta de llibres de lectura fàcil i lectures graduades en català.

 

 Més informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó

Palmira Freixa

Emma Giménez

Maika García

CONTACTE

CNL Vallès Occidental 3

Museu ca n'Ortadó. Pl. Sant Ramon, 23-24

08290 Cerdanyola del Vallès

Tel.: 93 580 34 94

 

Atenció al públic: de dilluns a dijous de 10 a 13 h i de 16 a 8 h

Només as matins del 15 de juny al 15 de setembre i durant el període nadalenc

 

www.cpnl.cat/xarxa/cnlvallesoccidental3

 

coses@cpnl.cat

 

© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura