Edicions anteriors 

Núm. 2   Febrer de 2011

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
Cap a on anem?

En el context econòmic de canvis i d'incerteses que vivim, us proposem algunes reflexions per encarar el futur a partir de la valorització del que ens és proper i del que ens defineix. Tenim recursos per moure'ns millor en un paisatge que no es dibuixa només amb una llengua, sinó amb una gamma cada vegada més multilingüe.

 

En aquesta cruïlla, us estenem la mà per acompanyar-vos pel camí de les bones pràctiques lingüístiques.

Recursos per a la comunicació escrita
Correctors ortogràfics per a productes diversos
Característiques bàsiques per a aplicacions diverses

Sofcatala ofereix un servei de correcció a la seva pàgina web i dóna informació sobre altres productes de lliure accés o de pagament que hi ha disponibles actualment. Els correctors estan classificats segons la plataforma i el producte amb el qual treballen. Més informació
Emprèn en català
Web per facilitar l'ús del català en les activitats econòmiques

«emprèn en català» és una pàgina web adreçada principalment als destinataris del programa «emppersona» de la Fundació PIMEC, així com a totes les persones que volen iniciar o reprendre activitats econòmiques a Catalunya i necessiten un suport per a utilitzar correctament el català.

Més informació
Recursos per a la comunicació oral
Voluntariat per la llengua a les empreses
Què és i com funciona?

El programa del Voluntariat per la llengua a les empreses facilita que totes les persones que tenen coneixements bàsics de català oral el puguin practicar amb companys i companyes de la feina, o amb persones externes que parlen habitualment en català.

Més informació
Bones pràctiques
Guia Empresa i llengua
Un enfocament de responsabilitat social empresarial

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha publicat la guia Empresa i llengua. Un enfocament de responsabilitat social empresarial per a aportar valors a tots els grups d'interès.

Més informació
Notícies de llengua
Entra en vigor el Codi de consum
Norma que amplia, actualitza i millora els drets de les persones consumidores

Llei aprovada al Parlament al mes de juny, que va entrar en vigor a finals d'agost i que, a partir del 23 de gener  de 2011, estableix que les grans empreses del país han d'etiquetar les dades bàsiques dels productes en català.

 

La norma unifica en un únic text legal tota la normativa fins ara dispersa en matèria de consum.Més informació
Pla de millora de l'atenció al públic
Actuacions en l'àmbit de l'atenció a la gent gran

A l'abril del 2010 el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport de l'actual Direcció General de Política Lingüística, va començar a impulsar un Pla de millora de l'atenció al públic a fi i efecte d'augmentar el benestar dels clients, pel fet de ser atesos en la llengua oficial que trien; d'incrementar el benestar dels treballadors, pel fet que augmenten la seva competència professional, i de millorar el benestar de l’empresa, que es veu més ancorada en l’entorn i en el territori.

Més informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó

SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú

Rasa del Miquelet, 16

08800 Vilanova i la Geltrú

Tel. 938115773

Fax 938115822

CONTACTE

 

penedesgarraf@cpnl.cat

© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura