Edicions anteriors 

Núm. 5   Setembre de 2010

Butlletí del Consorci per a la Normalització Lingüística

SUMARI
Editorial
Horari d'estiu dels serveis de català

CNL Vallès Occidental 3
Estiu 2010

Fins al 15 de setembre inclòs, l'horari d'atenció al públic dels nostres serveis serà de dilluns a dijous de 10 a 13 h.

 

A partir d'aquesta data podeu consultar els horaris al servei o oficina de la vostra població.Coses d'ara
Inscripció als cursos de català per a adults de gener-març de 2011

CNL Vallès Occidental 3
20 de desembre de 2010

La matrícula preferent als cursos de català per a adults de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat tindrà lloc els dies 20 i 21 de desembre, de 10 a 13 h i de 16.30 a 19.30 h.

 

Són preferents les persones que han estat alumnes de qualsevol de les poblacions del CNL Vallès Occidental 3 a partir del curs 2008-09 i també els treballadors i treballadores i els membres dels establiments i entitats col·laboradores del programa Voluntariat per la llengua.

 

Per formalitzar la matrícula és imprescindible presentar l'acreditació de nivell i, cas que es tingui dret a reducció de l'import de matrícula, la documentació corresponent.

 

La matrícula general es farà els dies 22 i 23 de desembre de 10 a 13 h i de 16.30 a 19.30 h. També en aquest cas cal presentar l'acreditació de nivell i la documentació justificativa per beneficiar-se de la reducció de l'import de matrícula.

 

Les persones que no sàpiguen a quin nivell s'han d'inscriure poden fer una prova de nivell al servei o oficina de la seva població abans del període de matrícula. S'ha de demanar cita prèvia.Inscripció als cursos Parla.cat

Del 6 al 24 de setembre es poden fer les inscripcions als cursos de modalitat tutorial de Parla.cat. Les places són limitades.

 

Parla.cat és un espai virtual d’aprenentatge que posa a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. El curs es pot fer seguint la modalitat lliure o la modalitat amb tutoria.Coses de tothom
Festa final de cursos i VxL amb karaoke
El karaoke 'Encomana el català' va amenitzar la festa final del CNL

Sant Cugat del Vallès
18 de juny de 2010

Com ja sabeu, el 18 de juny vam celebrar a la plaça de l'Om de Sant Cugat la festa final dels cursos de català per a adults i del programa Voluntariat per la llengua.

 

Malgrat la calor, molts de vosaltres vau ser-hi presents i fins i tot us vau atrevir a pujar a l'escenari per cantar cançons en català del karaoke Encomana el català.

 

Gràcies per la vostra assistència, per la vostra animositat i per la vostra col·laboració.

 

Us deixem que gaudiu de les fotografies de la festa i del vídeo que recull la participació al karaoke del personal tècnic del CNL.Alumnes de nivell bàsic reben el certificat al Palau de Mar

Palau de Mar
6 de juliol de 2010

Un any més, alumnes que han obtingut el certificat de nivell bàsic de català durant aquest curs van assistir a l'acte de reconexiemnt que va tenir lloc el 6 de juliol al Palau de Mar.

 

L'acte, presidit pel president del Consorci per a la Normalització Lingüística i secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, i el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, vol d'aquesta manera reconèixer les persones que s'han interessat a aprendre la llengua catalana.

 

En aquesat ocasió hi han assistit 15 alumnes de Badia, Barberà, Montcada i Reixac i Sant Cugat.


L’acte es va tancar amb l'actuació del grup de música del CNL d'Osona format per alumnes i participants del programa Voluntariat per la llengua  que provenen de Catalunya, Estat espanyol, França, Marroc, Senegal, Ghana, Nigèria, Mali, Brasil, Nicaragua, Colòmbia, Bolívia, Argentina i Xina.

 

Més fotografies de l'acte.Coses del Voluntariat
Punts de trobada per a les parelles lingüístiques de Cerdanyola
Bars i restaurants de Cerdanyola ofereixen els seus local per fer-hi conversa en català

Cerdanyola del Vallès
Juliol de 2010

Aquest mes de juliol s'ha posat en marxa a Cerdanyola del Vallès la campanya Punts de trobada amb l'objectiu que les parelles lingüístiques puguin disposar d'uns espais on trobar-se que afavoreixin l'ús social de la llengua catalana. D'aquesta manera els bars i restaurants de Cerdanyola podran esdevenir establiment col·laborador del programa Voluntariat per la llengua i ser un punt de trobada de les parelles lingüístiques. L'únic requisit és que l'establiment faciliti que els clients s'expressin en català, encara que el parlin amb dificultat.

 

La intenció és que cap a la tardor s'hi organitzin xerrades i altres activitats amb la col·laboració dels establiments mateixos.

 

A més del Servei Local de Català, el projecte compta amb el suport de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Junta Poblacional del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental i del Barcelonès a Cerdanyola.

 

Els bars i els restaurants cerdanyolencs que vulguin esdevenir punt de trobada de les parelles lingüísitiques poden adreçar-se al Servei Local de Català per telèfon (93 580 27 51), personalment (c/ Vinyes, 15) o per correu electrònic

 

 Coses d'aquí i d'allà
Nous grups de conversa 'Xerrem' a Badia
A l'octubre es tornaran a posar en marxa els grups de conversa

Badia del Vallès
Octubre de 2010

El proper mes d'octubre tornaran a estar actius els grups de conversa Xerrem que es van iniciar el mes d'abril passat.

 

Els grups de conversa Xerrem són una iniciativa promoguda per la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua) que, a partir de persones voluntàries, pretenen fomentar l'aprenentatge i l’ús social de la llengua catalana.

 
Els grups es fan en funció del nivell dels assistents i els temes de conversa són quotidians: la família, el dia a dia, la indumentària, la salut, la feina, el menjar, el clima... El diàleg que han de mantenir els grups ve predeterminat per uns llibrets editats pels creadors del programa.


D’aquesta manera, els participants del Xerrem aconsegueixen comunicar-se amb persones de llocs diversos amb un interès comú, parlar el català amb seguretat i confiança, fer nous amics i amigues, conèixer una mica més el país on vivim i molt més!

 

Per poder xerrar amb un mínim d’agilitat convé que els xerraires, en català, puguin comprendre i utilitzar expressions quotidianes i familiars i frases molt senzilles encaminades a satisfer les primeres necessitats.

 

La trobada és un dia a la setmana i dura d’una a dues hores setmanals. I tenen lloc a la segona planta del Casal Cívic (pl. Entitats, s/n).


Per inscriure-s'hi  cal posar-se en contacte amb el SLC de Badia del Vallès (tel. 93 729 96 08). La inscripció és gratuïta.

 Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
EQUIP DE REDACCIó

Palmira Freixa

Emma Giménez

Maika García

CONTACTE

CNL Vallès Occidental 3

C/ Vinyes, 19

08290 Cerdanyola del Vallès

Tel. 93 580 34 94

 

Atenció al públic: de dilluns a dijous de 10 a 13 h i de 16 a 18 h

Només als matins del 15 de juny al 15 de setembre

 

www.cpnl.cat/xarxa/cnlvallesoccidental3

 

coses@cpnl.cat

© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte
lectura