Edicions anteriors  Imprimir

Núm. 21   L'Heura digital
Promoció del català Índex 
Ampliar imatge Presentació del balanç del Govern en política lingüística 2004-2010

El balanç recull les actuacions impulsades per la Generalitat al llarg de dues legislatures, 2004-2007 i 2007-2010 i conté informació sobre: el context sociolingüístic i legal; el coneixement del català; el foment de l’ús del català; l'atenció i els serveis a la ciutadania; l’occità, llengua oficial a Catalunya; els reptes de la política lingüística, i, finalment, la política lingüística en xifres.

L’acte de presentació de la publicació Balanç de política lingüística 2004-2010 va tenir lloc al Palau de la Generalitat el 26 de juliol. L’acte va anar càrrec del vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira; el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, i la directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística, Paquita Sanvicén.

En la seva intervenció, el vicepresident del Govern va subratllar el canvi de fons que el Govern ha fet en aquestes dues legislatures, entenent la política lingüística com una política estratègica i transversal i la llengua com un “instrument al servei del benestar social i de la igualtat entre totes les persones que formem el país avui”.

El secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, va destacar també la feina feta per aconseguir que el català sigui la llengua pública comuna del país i assolir així la plena normalització lingüística, i va comentar el desplegament legislatiu que s’ha dut a terme, amb iniciatives com la Llei de la llengua de signes catalana, la Llei d’educació o la Llei del cinema, que han estat “clau per refermar l’estatus de la llengua i garantir els drets lingüístics de tothom”.

En la mateixa línia, la directora de Planificació i Foment, Paquita Sanvicén, va destacar que la vinculació de la política lingüística amb una responsabilitat social ha estat un element estratègic del Govern.

Per accedir al document en pdf, cliqueu aquí.
Pujar
  Enviar a un amic
CONTACTE
Centre de Normalització Lingüística L'Heura

C/Irlanda, 39, 1r
08921 Santa Coloma de Gramenet
Tel. 933851461
Fax 933851061

A/e: santacoloma@cpnl.cat
Web: www.cpnl.cat/heura

Horari de dilluns a dijous de 9h a 13.30h i de 15.30h a 17.30h, i divendres de 9h a 13.30h.

Des del 15 de juny i fins al 15 de setembre, l'horari d'atenció serà de 9h a 14h.© 2019 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte