25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dijous, 7 de mar de 2019

  El Programa de Reinserció al Treball 2018 de Lleida atorga els certificats a 145 alumnes

  Any Nou Xinès a Santa Coloma de Gramenet

  El programa inclou una formació específica de 65 hores del Consorci per a la Normalització Lingüística sobre el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic i llengua catalana.

  La sala d'actes de l'alberg de Sant Ignasi de Lleida ha quedat petita per acollir els participants de l'edició 2018 del Programa de Reinserció al Treball (PRT) de Lleida, que enguany ha lliurat el seus certificats a les 145 persones que han superat el curs. L'acte de lliurament ha comptat amb la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), la Sra. Ester Franquesa, que ha recordat als assistents que "només es pot triar parlar català si se sap parlar-lo" i que, per tant, és important aprendre'l. També ha donat les gràcies als participants per voler formar part d'aquest país incorporant la llengua catalana a la seva "motxilla". Per la seva banda, el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, el Sr. Oriol Amorós, ha apuntat que a Catalunya hi ha dues llengües principals i que es pot viure amb una de sola, però que mai es pot assolir la igualtat si no es coneixen les dues.

  Durant l'any 2018, només a Lleida, s'hi han organitzat set cursos amb set entitats diferents: Fundació Jaume Rubió, IMO, PROSEC, Reintegra, Salesians sant Jordi Lleida, Reintegra Balaguer i Unió de Pagesos.

  El Programa de Reinserció al Treball és un projecte promogut per la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania que té l'objectiu de dotar persones estrangeres migrades dels coneixements necessaris per poder integrar-se al món laboral, en l'àmbit de l'atenció al públic, ajudant de cuina, atenció sociosanitària i cambrer, entre d'altres. La iniciativa, que se centra en tres recursos -català, formació laboral i pràctiques en empreses-  compta amb la col·laboració del CPNL, que organitza 65 hores de formació dividides en dos mòduls: llengua i coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

  Durant els últims cinc anys el Programa de Reinserció al Treball a Lleida ha ofert un total de 18 cursos i 283 alumnes.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter