25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dijous, 8 de novembre de 2018

  Panellets en català a Badia del Vallès

  Un taller de cuina adreçat a alumnes de català de nivell bàsic

  El Servei Local de Català de Badia del Vallès (Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3) organitza una sessió de cuina de panellets, especialment preparada per als alumnes de català de nivell bàsic, els participants dels grups Xerrem i les parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua.

  La sessió, que va tenir lloc dilluns 29 d'octubre, al matí, al Casal Cívic de Badia del Vallès, va servir, no només per aprendre a fer aquesta menja pròpia de la tardor, sinó per conèixer un costum gastronòmic de Catalunya, arrelat i connectat a la festivitat de la castanyada del 31 d'octubre, vigília de Tots Sants.

  Per a molts dels assistents al taller, es tracta d'un primer contacte amb aquesta tradició catalana, atès que són persones arribades fa poc a Catalunya i amb poca informació sobre aquest tipus de costums. Conèixer les tradicions a través de fórmules culinàries sovint els ajuda a identificar-s'hi, sobretot per la connexió que s'estableix amb els costums culinaris del seu lloc d'origen. Aquests lligams emocionals i el respecte que s'estableix entre les diferents cultures reforcen el sentiment de pertinença al context social on ara resideixen.

  Aprendre a fer panellets en català, a més, suposa una oportunitat molt interessant per practicar la llengua oral fora de l'aula, per aprendre vocabulari nou relacionat amb la recepta de cuina i per repassar estructures lingüístiques bàsiques amb els passos a seguir per fer els panellets.

  El taller, organitzat en col·laboració amb la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la ciutat, s'inclou en el marc de les actuacions que impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística en matèria d'acolliment lingüístic.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes